2018.06.01. 12:20 Módosítva: 2018.06.01. 12:44

Pető Attila Kreszprofesszor országos, interaktív vizsgaidőszakot hirdet, hogy senkiből ne legyen önkéntelen gyorshajtó. Attila rálát a nyűgös parkolási kérdésekre, ismeri az eldugott KRESZ-passzusokat, és pontosan tudja, miért bírságolnak meg rengeteg jóhiszemű autóst. Nem csak ők botlanak, de botlik mindenki, aki évekkel ezelőtt magolta be a jogosítványszerzéshez kötelező tananyagot. Ingyenesen kitölthető tesztjében kifejezetten a sebességhatárokra, és az ezekre vonatkozó furcsa szabályokra koncentrált. Most, hogy a rendőrök jelöletlen autókkal vadásznak a gyorshajtókra, érdemes időben kideríteni, kiből lesz gyorshajtó.

20167440 b46346a40938d4e9022bdf5bd8a002c5 wm

Tudtad, mennyivel mehetsz autópályán, ha utánfutót húzol? Én sem, pedig siralmas úgy végigkocogni Európán, hogy az ember órákat veszít a korlátozások miatt. Ugyanígy baromi kellemetlen, amikor azért állít meg a rendőr valahol Debrecen kertvárosában, mert a megszokott tempódban szeled át a lakó-pihenő övezetet, és fájdalmas lehet a furgonosoknak, hogy az életük autós szemmel merő vánszorgás, főként, ha betartják a rájuk vonatkozó korlátozásokat. 

Pető Attila Kreszprofesszor húsz kérdésből álló feleletválasztós tesztjében mindenki próbára teheti tudását, aki bármilyen járművel, bárhol, bármilyen sebességgel közlekedik. Jó eséllyel senki nem tud minden kérdésre helyesen válaszolni, ezért az alábbiakban elérhető ingyenes és könnyen végigkattintható teszt megoldásait már a válaszadás után megismerhetitek, de a Totalcar és a Kreszprof közös vizsga időszakának végén minden kérdést alaposan kitárgyalunk majd, hogy újra beépüljön, ami az évek során kiesett a gépjárművezető magyarok fejéből.

Kattints ide és szánj pár percet a tesztre egy bírságmentes világ reményében!