Íme, az 5 legnépszerűbb női autós influenszer

2022.11.23. 12:14

Az utóbbi években számos nő a sportkocsik szerelmeseként építette fel karrierjét a közösségi médiában. Ők azok az influenszerek akik több autómárka nagyköveteként havonta több milliós eléréssel büszkélkedhetnek, ezáltal valóban hatalmas a véleményformáló erejük, na és persze a vagyonuk.

Manapság már teljesen szokványos, ha egy nő a sebesség és a sportautók szerelmese, sőt korábbi cikkeinkben kifejtettük, hogy az utóbbi évtizedekben számos sikeres női autóversenyzőt jegyzett a történelem, és megannyi tehetséges hölgy van jelen most is az autósport területén. Vannak azonban néhányan, aki nem feltétlenül profi versenyzői szinten kötődnek a száguldáshoz, hanem sportautómárkák nagyköveteként tesztelik a gépeket fényűző körülmények között, valamint gyártják a videós tartalmakat. Ezáltal több milliós eléréssel büszkélkedhetnek a közösségi médiában, több millió ember véleményére vannak hatással. Lássuk, kik a legkiemelkedőbbek közülük.

#5 KASIA REVIEWS @ QUEENOFSUPERCARS (2,2 millió)

Kasia - másnéven a Lambo Girl vagy a Boss Lady - a világ egyik legbefolyásosabb női autós influenszere. Talán az egyetlen ebben a listában, aki kizárólag a divat oldaláról közelítette meg az online tartalomgyártást a közösségi média felületein. Viszont valamit nagyon jól csinál, ugyanis pár év alatt 2,2 millióra duzzasztotta követőinek számát. A hölgy a fényűző Dubajban a legtöbb luxusmárka autós konstrukcióit felsorakoztatja, viszont az esztétikumot, a luxust és a több millió dolláros vagyonát leszámítva nem sok hozzáadott értéket tud felmutatni tartalmaihoz.

#4 SONJA REID @ OMGITSFIREFOXX (390 ezer)

Sonja Reid kanadai származású influenszer. Nagyjából a gamerkedés kezdetén, 2013-ban kezdett élő közvetítésekbe a Twitch-en keresztül, játszott a klasszikus Counter Strike, a The Sims, a Minecraft és a League of Legends játékokkal is. Majd ezeket a közvetítéseket Youtube-ra is feltöltötte, ahol egészen rövid idő alatt hatalmas nézettségre tett szert. Nem sokkal később az Audi is megkereste, és sikeres partneri együttműködés született. Reid - szakmai nevén OMGitsfirefoxx - népszerű játékkommentátor és youtuber. Emellett őrülten népszerű a Twitteren, a Twitchen és az Instagramon is. 2017-ben a Forbes magazin az egyik legbefolyásosabb gamernek választotta. Sonja nem titkoltan imádja a sportautókat, játékoskarrierjét pedig használja is a különböző autós szponzorációk megkötéséhez. Jelenlegi nettó vagyonát 1-5 millió dollárra becsülik.

#3 SOPHIA FLÖRSCH @ SOPHIAFLOERSCH (551 ezer)

Sophia magasan jegyzett német autóversenyző, aki még csak 21 éves, de meglehetősen eseménydús karrier áll a háta mögött. Ötévesen már gokartozott, tehetségével kimagaslott a kategóriában, így 2015-ben Formula 4-es ülést kínáltak neki, de életkora miatt akkor még nem, csak egy évvel később csatlakozhatott a kategóriához. Az F4-ben a sorozat első női pontszerzője lett, ráadásul dobogós helyen intette le a kockás zászló. 2018-ban a Van Amersfoort Racing színeiben már a Formula 3-ban képviseltette magát. A 2018-as makaói versenyen súlyos balesetet szenvedett, gerincsérülés miatt azonnali műtétre volt szükség. A pilótanő csodával határos módon egy év múlva felépült, és visszatért az F3-ba, majd 2020-tól a Le Mans-i 24 órás versenyen áll rajthoz. Hatalmas követőtábort épített fel magának Instagramon, jelenleg 551 ezer követővel rendelkezik, napi szinten oszt meg tartalmakat nemcsak a versenyeiről és médiamegjelenéseiről, de edzéstervébe és utazásaiba is betekintést enged. Követői korábban a gerincműtéte utáni lábadozását is napi szinten figyelemmel kísérhették. Sophia Flörsch oldalán jelenleg számos autós szponzoráció fut, amelyekből vélhetően hatalmas bevételre tesz szert, hozzáadva a profi, főállású autóversenyzőként szerzett vagyonát az egyik legbefolyásosabb nő jelenleg az autósport területén.

#2 EMELIA HARTFORD @ MS.EMELIA (946 ezer)

Emelia Hartford 2017-ben indította el Youtube-csatornáját. Jelenleg több mint 999 000 feliratkozója van, és hihetetlen számú, összesen 85 milliós nézettséggel büszkélkedhet videóival. Legtöbb vlogja az egymilliót is túllépi, de mi a titka? Nemcsak megmentett autókat szed szét és építtet újjá, de sportautókat is versenyeztet a legkülönbözőbb csúcskategóriákból válogatva. Az amerikai származású influenszer 2022-ben már Instagram oldalán is elérte a 946 ezres követőtábort, jelenlegi nettó vagyonát 1-2 millió dollárra becsülik. Mára az egyik legbefolyásosabb női youtubere az Amerikai Egyesült Államoknak. Számos televíziós műsorban és filmben szerepelt már. Legtöbben a Men, Women & Reality tévésorozatban, Sophiaként ismerhetik. Nem titkolt célja, hogy a Youtube-on szerzett hírnevét színész karrierjének egyengetésére használja. Miközben a legtöbb pénzét a Youtube-on keresi, jelentős mennyiségű bevételre tesz szert a fizetett szponzorációk révén. Számos autó- és ruhamárkával áll kapcsolatban. A fényűzés és a drága autókban való villogás manapság igen elterjedt a közösségi médiában, Emelia azonban valóban az autók szerelmese, és a versenyautók fejlesztését is hatalmas elszántsággal és rajongással végzi.

#1 ALEX HIRSCHI @ SUPERCARBLONDIE 11,4 millió)

Alexandra, művésznevén Supercar Blondie az Instagram egyik legbefolyásosabb női autós influenszere. Alexandra nemcsak a nők között örvend hatalmas népszerűségnek, de elérések tekintetében több férfi autóversenyzőt is maga mögé utasít a közösségi média világában. Dubajban szerette volna felépíteni a karrierjét, de nem pontosan ez volt az elképzelése, amikor megtervezte fejben a következő éveit, a rádiózás területén akart kiemelkedőt alkotni. Évekig rádiós műsorvezetőként dolgozott, a sportautók iránti szenvedélye győzött, otthagyta állását, és elkezdett autókkal kapcsolatos tartalmakat készíteni a közösségi médiába. Nem kellett sok idő a sikerhez, hamar Dubaj egyik legbefolyásosabb női influenszerévé nőtte ki magát. Betekintést enged a luxus- és sportautók világába, ezzel együtt a fényűző Dubaj életébe is. Az Arabian Business 2018-ban beválasztotta az arab világ 50 legbefolyásosabb nője közé, 2019-ben pedig már a top 30-ban jegyezték. 2020-ban Supercar Blondie Youtube-csatornáját díjazták. 2022 végére Alex Hirschi várható nettó vagyona körülbelül 2 millió dollárra tehető.

Címlapkép: Joshua Sammer / Getty Images for Insight TV