Csalók támadták meg a VoxPay pályamatrica értékesítési rendszert!

2024.01.25. 15:15 Módosítva: 2024.01.25. 15:48

Fontos! A pályamatricáknak hatóságilag szabott, fix ára van, ha Önt bármilyen felületen kedvezménnyel kecsegtetik, azonnal kezdjen el gyanakodni!

A január az éves pályamatricák értékesítése szempontjából kiemelt időszak, így nem meglepő, hogy a kiberbűnözők is megpróbálnak kikaparni egy kis gesztenyét maguknak az autósok óvatlanságára alapozva. 

pályamatrica internetes értékesítési rendszerei sem maradhattak ki a szórásból.

a Szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény szerint a csalók már a VoxPay fizetési szolgáltató nevével is visszaélnek,

 adathalász üzeneteket és figyelmeztetéseket küldve a felhasználóknak. 

D NOE20180131012

Sajtóközleményükben kihangsúlyozzák: "Az utóbbi időben észleltük, hogy néhány csaló a VoxPay nevében is küld kétes eredetű ajánlatokat autópálya-matrica vásárlására. Ezek a csalók általában kedvezményes matrica vásárlási lehetőséget ígérnek, ám hangsúlyoznunk kell, hogy a VoxPay soha nem küld ilyen ajánlatokat sem e-mailen, sem sms-ben vagy más csatornán keresztül.

Az e-matricák ára mindig fixen megszabott hatósági ár, ezen felül online vásárlás esetén kényelmi díj is felmerülhet. Fontos megjegyezni, hogy az autópálya-matrica árából semmilyen körülmények között nem tudunk kedvezményt adni.

Mindezek mellett a VoxPay soha nem kéri el ügyfeleitől elérhetőségüket és személyes információikat. Kérjük, ne dőljenek be az ilyen típusú csalásoknak, és mindig ellenőrizzék a vásárlás hivatalos forrását.

A csalás lényege tehát, hogy személyes vagy banki adatok megadásáért cserében valamilyen kedvezményt ajánl a címzetteknek a megkeresés. Túl szép, hogy igaz legyen. 

Fontos tudni, hogy 

a pályamatricáknak hatóságilag szabott, fix ára van,

így abból semmiféle kedvezményt nem tud biztosítani sem a forgalmazó sem a fizetési szolgáltató. Ha mégis ilyen kedvezménnyel kecsegtet egy üzenet, azt ne nyissátok meg, ne kattintsatok rá!

Újabban annyira szofisztikált és követhetetlen lett az on-line csalások világa, hogy az egyszeri felhasználó a sok rémhír és figyelmeztetés hatására azt sem tudja megmondani,  valódi üzenettel áll-e szemben , vagy csalók próbálják csőbe húzni - írta a hvg.hu.