Egyre közelebb a földhöz

Mitsubishi Eclipse, 1995

2015.07.24. 07:06

A nyolcvanas és kilencvenes években az újkori autótuning egy többnyire illegális szubkultúra volt. Az építők szembe mentek a hatóságokkal az átalakítások túlzott mértékével, majd pedig összetűzésbe keveredtek a rendőrséggel is a viselkedésükkel. Hatalmas üvegszálas spoilerek, hülye színek, még hülyébb matricák, minden nyílásból tüsszögő nitró és neonfény. Ma már vicces, de az akkori Amerikában a legkeményebb arcok feszítettek ezek mellett a szörnyek mellett. És valószínűleg csak néhány rendőrségi akta formájában maradt volna fenn ez a szubkultúra, ha 2001-ben nem jelenik meg a Halálos iramban című film. De akkor szinte nem volt fiatal fiú, aki ne akart volna egyet az ufózöldben és kacsaláb-narancssárgában pompázó – főleg japán – autók közül. Egy volt közülük Kucsora Zsolti is. Ám míg a legtöbben fenti vágyaikat a Trabantjuk átfaragásában élték ki (kétes sikerrel), addig ő eltökélte, hogy megszerzi a film első jeleneteiben feltűnő Mitsubishi Eclipse-et. Hogy vágyát teljesítse, száműzte saját magát egy dunai hajóra, hogy összemosogassa a szükséges összeget.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.