2020.06.24. 08:10

Most, hogy már a negyedik generáció is kapható, nagyon jó áron kínálják a Skoda Octavia harmadik generációjának darabjait. Ok, a dízelkorszak lassan lecseng és értjük, hogy ezek a motorok lettek az autóipar főellensége, de egy rendesen karbantartott, nem buherált TDI kevés kilométerrel, egészséges részecskeszűrővel és szoftverfrissítés után azért ma is legitim választás. Az RS TDI-ben az EA288 kódú közös nyomócsöves, kétliteres motort találjuk, amelyből végtelenül sokféle változat létezik száz lóerőtől több mint kétszázig terjedő teljesítménytartományban. A MűhelyPRN 67. epizódjában egy olyan 2014-es példányt vizsgáltunk át az Avalon Bosch Car Service-ben, amelyben mindössze 160 ezer kilométert mutat számláló, és bár használtként érkezett külföldről, jó volt az előérzetünk a végeredményt illetően. Na, de mi ez a tizenhét hibakód?

Korábbi epizódok:

Bamakóról az Avalonba jött a kétütemű!
Az autó, amivel valószínűleg újkorában sem akartál volna elindulni Afrikába, de 36 évesen mégis büszkén megcsinálta, mi pedig megnézzük, mi baja lett.
Szó szerint kivette az előző tulaj kezéből
Parkoló Parádéra készülve ismét behívtuk Imrét, a pilótát, hiszen van még gyönyörű Mercije onnan, ahonnan ez jött. Hibát viszont találtunk!

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.