Még tanulom hordani a színt!

Erőmérő: Volkswagen Typ3 1600

2023.04.06. 16:15

Hogy mi? Typ 3 – mi az? Olyan, mint egy ID.3, csak 58 évvel korábbról! Még ma is jól használható csodabogár. Igen sok hasonlóság van a Bogárral!

Kezdetben volt a Bogár Käfer, a Typ1, majd csináltak ebből egy buszt, ami a Typ2 lett. Később, amikor a Bogár öregedett, kellett egy újabb személyautó, a Typ3, legalábbis valószínűleg így történt a sztori. Ami biztos, hogy a Bogár szellemi és fizikai öröksége ez a modell is. Korszerűsítve, egy kicsit kényelmesebben, de az alapelveket nem feladva. Ma már tudjuk, hogy a Volkswagennek ez nem volt elég, várni kellet a Golfig.

Jött viszont a német Tuner, aki feljavította ezt az autót egy frissebb motorral, hajtással és fékekkel. Utána pedig mi, akik jól meghajtották a görgőn. Faros boxer hangra felkészülni!

Szedte a lábát a veterán, igazából oldtimer korosztályhoz képest különösen jól ment. Nem leszünk vele akadályok az autópályán, az biztos.

Hozunk még érdekes autókat, de addig is kérlek ha tetszett, oszd meg, lájkold, kommenteld és jelentkezzetek autóitokkal a jelentkezési űrlap kitöltésével, akár korszerűbb összkerekes vagy/és elektromos autóval is, itt azt is meg tudjuk mérni, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon, kövessétek be Youtube-csatornánkat!