Tényleg nem vicc volt: Elon Musk megveszi a Twittert

2022.04.26. 10:14

Eddig gondolkodott az igazgatótanács, és végül elfogadták Elon Musk nagyjából 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát. A Twitter-részvényesek minden papír után 54,2 dollárt kapnak, a Tesla-vezér kezébe kerülő cég kivonul a tőzsdéről, és sok reform is jön a platformra: minden felhasználót azonosítani szeretne Musk, harcolni fog a spam robotok ellen, a tartalmi szabályozásokon viszont a szólásszabadság miatt enyhítene.

Elon Musk sokáig csak a Twitter lelkes felhasználója volt, néhány hete azonban 9,1 százaléknyi részvény megvásárlásával a vállalat legnagyobb részvényese vált, nagyjából négyszer annyi tulajdonrészt vett, mint amennyi magának az alapítónak, Jack Dorsey-nak volt. Ennek ismeretében volt súlya annak, amikor Musk azt mondta: ha nem fogadják el az ajánlatát, talán ő is megválik a 3 milliárd dollárnyi Twitter-részvényétől. Erre most már biztosan nem kerül sor.

Musk a szokásához híven rövid, de velős üzenetet posztolt a Twitterre a felvásárlás kapcsán: remélem, hogy a legnagyobb kritikusaim is maradnak a Twitteren, mert pontosan erről szól a szólásszabadság.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!