2009.01.22. 16:53

Nem az autókat, hanem a papírra nyomtatott autós lapok világát érinti a következő kettő darab sajtóközlemény. Az elsőből kiderül, hogy az Autó2 című autós lapot átkeresztelték. Anélkül, hogy bármelyik félnek drukkolnánk, eláruljuk: évtizedes vita áll a háttérben a lap kiadója és Dömsödi Gábor, az azonos című tévéműsor alapítója között.

Aztán kicsit később befutott egy második sajtóközlemény, amely egy új momentummal bővítette ismereteinket. Nevezetesen azzal, hogy mégis lesz Autó2 a hírlapárusoknál. Csak azt egy másik cég adja ki.

Az alábbi két sajtóközleményt módosítások nélkül közöljük, úgy, ahogy a lapok kiadói azokat hozzánk eljuttatták, tehát nem a TC véleményét tükrözik. Hogy mi jogellenes és mi nem, hogy melyik autós lap piacvezető és melyik nem, nem fogjuk eldönteni.

A 17. évfolyamába lépett Autó2 szerkesztési fordulóponthoz érkezett.

Egy régóta húzódó jogi eljárás, és egy jogellenes lépés következtében az Auto News Kiadó pillanatnyilag nem tudja kiadni az Autó2 című lapot.

A per a régi televízió műsorhoz kapcsolódott, a magazin, indulása óta, immár 17. éve az Auto News kiadónak, illetve munkatársainak szellemi terméke, ez a csapat tette szakmailag elismert népszerű, piacvezető újsággá.

A tévé műsor megszűntével, a jelentését vesztett név megváltoztatásán az új piaci viszonyok miatt - már egy ideje amúgyis gondolkoztunk, és ez a helyzet felgyorsította a döntésünket. E szerint az Auto News Kiadó autóslapja akkor kapja meg az őt megillető nevet, ha az arról szól, amiről maga az újság: az autóról. A lap a régi, a címe új:
Az Autó, az eddigivel azonos megjelenéssel, minőséggel és tartalommal. Hitvallásunk nem változott: Az Autó hiteles, szakmai, semleges, az olvasók igényeit kielégítő és érdekvédelmükért mindenkor aktívan fellépő autóslap marad.

Az Autó minden tekintetben az Autó2 utóda, sorszámozása folyamatos (most a XVII. évfolyam), az előfizetői is maradnak, a példányszáma a korábbival megegyező, a megkötött szerződések, hirdetési feltételek továbbra is érvényesek.

Reményeink szerint a csak a logójában megváltozott lap (már csak azért is, mert a tartalom, a szerkezet, a teljes szerkesztőség és munkatársi gárda marad) ismertsége és megbecsülése töretlen lesz. A későbbre tervezett tartalmi és formai változások pedig tovább emelik olvasóközönségét.

Auto News Kiadó, Az Autó kiadója

2009.01.21.

 

 

Új kiadóhoz került az Autó2.

 

A februári lapszámot a A2 Produkció Kft. gondozza. Az új főszerkesztő az Autó2 egykori szerkesztő-műsorvezetője, az autóslap alapítója Dömsödi Gábor lesz. A februári lapszám január 29-én, csütörtökön kerül az újságárusokhoz.