Kuplungcsere után nem veszi a sebességet

2011.12.16. 11:17

Szép napot!

Fiat Punto S55 1996-s évjáratú, most lett cserélve kompletten a kuplung, azóta igen csak nem veszi az egyes és a kettest is kidobja néha. Benyomom a kuplungot és vissza kell engedni, újra kuplung és akkor nagy nehezen beveszi az egyest. Váltó olaj is lett cserélve.

Lehet, nem megfelelő az olaj? Szerelő csinálta...

Előre is köszönöm a válaszát

Kedves Érdeklődő!

Ebben a Puntóban a kuplungnál sokat nem lehet téveszteni, így azt kizárhatjuk, hogy nem megfelelő alkatrész került bele. Az olajnak sem lehet sok köze a problémához, annak azonban igen, hogy a csere után a kuplung holtjátékát nem állították be megfelelően, esetleg a váltóbovden a szerelés közben megsérült, elmozdult, elállítódott.

Azt javaslom, első lépésben ezeket ellenőrizzék. Ha nem nyújt megoldást, gyors szemrevételezéssel ellenőrizzék még, hogy a váltó és a motor tartóbakjai nem mozdultak-e el, nem feszül-e egymáshoz képest a kettő.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.