Nem akarom szétbontani

2013.09.20. 10:52

2002 évj 1.6 FSI Audi A2 motorjában a 3. hengerben kicsi a kompresszió, meg lehet-e állapítani a motor szétszerelése nélkül valamit, hogy mi okozhatja és hogy javítható-e ? Rossz vétel volt de ez már nem segít. Tud-e okozni olyat, hogy hirtelen beálljon a motor? A diagnosztika gyújtáskimaradást mutat a 3. hengerre. Mit érdemes tenni, van-e olyan vizsgálati eljárás ami közelíti a tányleges hibát?

Segitségüket előre is köszönöm : József

Kedves József!

Létezik olyan hiba, amilyet most ön szeretne, csak nagyon valószínűtlen, hogy önnél épp ez fordul elő. Egy-két leragadt kompressziógyűrűvel tényleg történhet ilyesmi, de ugyey ön is érzi, hogy ez csak afféle kapaszkodó? Vásároljon egy flakon Prolongot, vagy hasonló "folyékony autószerelő" adalékot, és öntse a motorolajhoz. Ezek egyrészt némileg kiegyenlítik a hengerfal egyenetlenségeit, másrészt pedig képesek a gyűrűhoronyba letapadt kokszos, olajos szennyet feloldani és kimosni. Ettől a letapadt gyűrűk kiszabadulhatnak, és talán megszűnnek a gondok. Persze valószínűleg nem ez lesz a megoldás, de úgy érzem, azt a lelke mélyén ön is tudja, hogy azt a motort szét kell bontani - csak nem szeretné hallani.

Üdvözlettel: Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.