Gyors pénztárca-ürítés házilag

2016.09.28. 11:51

Üdv Doki!

Problémám egy Opel Astra "F", 1.6 16V autóval akadt (97-es évjárat, x16xel) A baj a következő: az autó el kezd rángatni menet közben és előjön a motorjelző kis lámpa, ilyenkor alig akar menni az autó az alapjárat is meg változik! Tegnap kicseréltem a gyertyákat hátha az a baj, egy félnapig semmi baj nem volt aztán ma reggel megint előjött ugyan ez a hiba!

2 dologra gondoltam még az egyik az EGR-szelep a másik a labdaszonda lenne! Nagyon jó lenne ha tudna nekem erre valami jó választ adni!

Zs.R.

Kedves Zs.R.!

Gondolni sok mindenre lehet, és jó is a műszaki problémákon való ötletelés, csak ne kövesse impulzus-vásárlás a hirtelen elgondolás alapján végzett hibameghatározást. A leírt jelenséget elég sok dolog okozhatja a gyújtótrafótól az injektorokon, a nyomás jeladón, csövezésen és a kábelhibákon - tudom még folytatni a listát - át a motor mechanikus hibáig bezárólag.

A hozzáértő, műszeres diagnosztika nem kidobott pénz! Keressen egy megfelelően felkészült műhelyt a hibakeresés elvégzésére. A kezdő rúgás minden esetben a vezérlőegység hibatárolójának kiolvasása, de ez még nagyon messze van a góltól! A legtöbb esetben néhány óra leforgása után már egy kész, megalapozott diagnózissal lesz gazdagabb és pénzben egy cseppet sem szegényebb, mert a feleslegesen cserélt lambda szonda és EGR szelep ára a zsebében marad.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu