Behúzott kézifék mellett lecsúszott a kocsi

2011.10.14. 13:17

Tisztelt Kárszakértő!
Kevéssel több mint egy éves Honda Civic járművemmel egy meglehetősen meredek domboldalon parkoltam, a kéziféket behúztam (ezt ellenőriztem),ennek ellenére a kocsit pár órával később lecsúszva találtam a domboldalon, az utca túloldalán: egy betonárok fogta meg, teknőszerűen (látható sérülések csak az alsó elemeken voltak). Az autót beszállították a legközelebbi márkaszervízbe, ahol kb. az újkori értékének 50%-át állapították meg kárként. Ez nem tetszett, ezért átvitettem abba a szervizbe, ahol vettem is a kocsit. Most ott is 50%-ot hoztak ki kárnak. A javítás Cascora megy, és attól tartok, teljesen átvernek. Mit lehet ilyenkor tenni? Kérhetek a biztosítótól egy független szakértőt? Illetve ha bebizonyosodik, hogy a kézifékkel volt a gond, változik valamit a helyzet? Nem szeretném, ha rosszabb Casco besorolást kapnék, az önrészem növekedéséről nem is beszélve.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!
Az eseményleírásból gondolom, hogy a gépjármű alján szenvedett komoly sérüléseket. Mivel a közlekedés biztonsága szempontjából fontos futóműalkatrészek csak cserével javíthatók ez indokolhatja a keletkezett kár nagyságát. A kárfelvételi jegyzőkönyv egy példánya Önt illeti ezért joga van az elkérni és összevetni az elvégzett javítással. Az illetékes biztosítótársaság kárszakértője munkaköréből adódóan is összenézi a számlát az általa vagy szerviz által készített kárfelvételi jegyzőkönyvvel.Információért kérem nyugodtan forduljon hozzá bizalommal.
Üdvözlettel:
Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.