2013.04.09. 10:48

Tisztelt Biztosításdoktor!

Gépjárművemmel balesetet szenvedtem. A másik fél elismerte, hogy Ő volt az okozó, mert nem tartotta be a KRESZ szabályait, ezt le is írtuk a betétlapra. Az a problémám, hogy a baleset idején nem volt érvényes kötelező biztosítás kötve az autómra. Ez lényeges vagy csak a vétkes biztosítójához menjek? Mi a teendő? Szerencsére ez volt az első (és remélhetőleg utolsó) balesetem, viszont fogalmam nincs, hogy mit is kéne tennem.

Várom válaszát!

Előre is köszönök mindent!

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelére ezúton tájékoztatom Önt,hogy az okozó gépjármű felelősségbiztosítójához kell fordulnia az Önnek okozott kár térítése céljából. A bekövetkezett baleset téríthetőségére vonatkozólag nincs szerepe, hogy Ön nem rendelkezett érvényes gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződéssel. A gépjárműre vonatkozó gfb. szerződést javaslom azonnal megkötni, mert minden egyes nappal nő a fedezetlenségi díj mértéke a díjjal nem redezett időszakra, melynek mértéke kategórinaként eltérő. A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés összegénél jóval magasabb díjszintet jelent a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási díjjal nem fedezett időszakra vonatkozólag.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.