Megane II - Hifi upgrade

2011.11.09. 13:57

Tisztelt Kütyüdoki!
Van egy 2007-es Megane II-es Grandtourom (ráncfelvarrott változat) pontosan március havi. Az alap gyári CD-s rádió van benne. Szeretném a fejegységet, illetve az ajtókban lévő hangszórókat kicserélni.
A fejegységnél kritérium lenne, hogy USB-ről vigyen MP3-at, illetve, hogy a kormány mellett lévő távvezérlő működjön vele. Kinéztem két típust: Pioneer DEH 2300UD,illetve a Kenwood KDC-4051UR fejegységet. Kérdésem az lenne, hogy ezeknél meg lehet oldani a távvezérlőről való irányítást? Ha nem, tudna ajánlani más, konkrét típust?
Kérdésem másik fele, hogy hangszóró gyanánt a Hertz DSK 130-as szettre gondoltam, hátra pedig a Hertz DCX 130-re.
13-18 ezres kategóriában, van ettől lényegesen jobb ajánlat? Nem várok tőle csodákat, csak a gyári hangzást szeretném azért lényegesen feljavítani. Fejről hajtanám a hangszórókat.
Köszönöm előre is a válaszodat és segítségedet!
Üdv!

Mindkét fejegység jó választás és mindkettő fogad olyan adaptert, ami illeszti a gyári távkapcsolót. De! A tapasztalat azt mutatja, hogy az adapter kiválasztása nem egyszerű művelet. A Reanulthoz négy féle adaptert lehet rendelni és nem lehet előre behatárolni sem évjárat, sem alvázszám, sem felszereltség alapján, hogy melyik lesz a megfelelő. Próba szerencse alapon működik.
A hangszóró cserével viszont várnék. A 13-18 ezres hangszóró kategória nem hoz olyan változást, ami indokolná a gyáriak cseréjét. Ha tanácsolhatom, akkor cseréld ki a fejegységet és gyűjts még hangszóróra. A Megane gyári hangszórója, bár elég meglepően néz ki, nem szól olyan rosszul, ha cseréled legalább a 30 000 Ft-os középkategóriát el kell érned, hogy olyan különbséget kapj, amiben érzed a ráfordított összeget és munkát.
Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu