2012.11.12. 15:08

Tisztelt Kütyüdoktor!

Egy 2003 as Renault Megane-om van. Gyári rádió/cd van benne, de fárasztó minden útra újabb és újabb audio cd-t írni, az fm modulátor pedig recseg, zúg, nem az igazi. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire lenne bonyolult egy 2.5mm-s jacket kihúzni a rádióból? Ezzel megoldódnának a gondjaim. Tisztelettel Szabó László

Sok próbálkozás volt már erre, de nem járt nagy sikerrel sajnos. A rádióban közepes szaktudással megtalálható a végfokozat bemenete, de ez nem szabványos jelszint. Ez még nem lenne olyan nagy baj, mert a külső lejátszó hangerejével be lehetne állítani a megfelelő hangerőt. Viszont a csatolással nagy fejtörést okoznánk, mert álló helyzetben jól szólna a rendszer, de a motor beindításakor zaj, recsegés és fütty kísérné a zenét. A zavarszűrés szinte lehetetlen. Sok esetben a külső lejátszó töltőjének csatlakoztatásakor alakul ki földhurok, ami iszonyatos búgást eredményez. Szerintem mindenki kipróbálta egyszer, de óriási szerencse kell hozzá, hogy jó legyen, ezért szakmabeli nem áll neki.

Én tiszta szívvel ajánlom a Dension CarDok modulját. Ez a szerkezet iPhone-t vagy okos telefont csatol a rádióhoz, egy saját fejlesztésű FM modullal. Ez az FM nem recseg, nem zúg, ez rendesen működik. Nálunk ki is lehet próbálni, így szeretnénk meggyőzni mindenkit, aki már egyszer pórul járt a kínai FM-ekkel. A CarDock nem csak a telefonon tárolt zenéket csatolja, de tölti, töltheti a telefont és kihangosítja azt. Szerintem nagyon jó és az ára is kedvező, 25 900Ft, ami ezért a tudásért méltányos. Tudom, hogy egy FM modul 3-5000Ft, de azt is tudom, hogy nem használható, a Dension viszont az, aminek hirdetik. Ha van rá mód, jöjjön el hozzánk és szánjon a kipróbálásra negyed órát, ez nem kerül semmibe.

A rádió átalakításáról lebeszélem, ha ezt egyszerűen meg lehetne oldani, akkor a gyár is oda tenné az előlapra a csatlakozót.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu