Kormányról vezérelhető fejegységet keresek

2015.05.13. 14:04

Kedves Kütyüdoktor,

hasonló kérdéssel fordulok önhöz, mint pár napja a faceliftes, Seatos olvasó.

Adott egy 2003-as, 1,4 ecotec, Opel Astra G kombi szgk. Ebben van egy gyári Blaupunkt kazettás fejegység, melynek előlapja nem levehető. a fejegységnek saját kijelzője nincsen, a különböző infók a műszerfal "tetejébe" épített külön kijelzőn jelennek meg. Plusz bónuszként található még a kesztyűtartóban egy 4 lemezes cd tár, hab a tortán pedig, hogy a kormányról vezérelhető az egész.

A 21. században felejtsük el a kazettát és cd-tartót. ez utóbbi csak a helyet foglalja a kesztyűtartóban. Létezik-e olyan fejegység, ami:

- befér a gyári helyére

- levehető az előlap

- sd kártyát, usb sticket elkezeli

- megjelennek az infók a kis kijelzőn, akár a fejegység sajátján, akár a kocsién

-vezérelhető a kormányról a gyári gombokkal

- nem kerül csilliárd űrdollárba.

Előre is köszönöm válaszát. 

Minden Alpine, Kenwood, Clarion és Pioneer fejegység fogad opcionális modult, ami a kormányon lévő kezelőgombokat csatolja a fejegységhez. Azért kezdem ezzel, mert ez a legmeglepőbb árkategóriájú termék - 20 000 Ft. Ha van egy ilyenünk, akkor bármilyen rádiót választhatunk. Igaz, a gyári kijelzőn nem jelenik meg a rádió, de megmarad a dátum, idő. A rádió saját kijelzővel rendelkezik és az elegendő, hiszen jól látható helye van.

Pioneer belépő modell, már 20 000 Ft-os fogyasztói árával fogad USB-t. Nincs benne CD mechanika, nem vezérel CD-tárat, de az USB ezt mind helyettesíti. Ettől kezdve lehet tallózni a szolgáltatások között.

Lehet benne CD mechanika, Bluetoot kihangosító és zene átjátszó, iPod fogadás, AUX bemenet, navigáció, nagy kijelző, tolatókamera., ami csak eszünkbe juthat és belefér a költségvetésbe. Bármelyik márkából választ, jól jár, kényeztetni fogják a szolgáltatások. Márkát említettem, és ne tévesszen meg senkit az olcsóbb vagy lényegesen olcsóbb termékajánlat. Az autós márkák továbbra is a fent említettek, ami ennél kedvezőbb, az mind gyanús.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu