Távirányítós központi zár a kulcsoshoz

2016.03.03. 10:54

Kedves Kütyüdoktor!

Ez igazán egyszerű, de laikus fejjel még sem annyira egyszerű kérdés az amivel Önökhoz fordulok. Adott egy '96-os F Astra kombi. Ebben pedig egy kulccsal vezérelhető központi zár. Ehhez szeretnék távirányítós "upgrade-et".

Mivel a motorok megvannak, így tulajdonképpen csak a vevő/vezérlő elektronika kellene. A kérdésem csak annyi hogy jó úton járok-e? Kell-e valami extra, illetve van-e javasolt márka az én kívánt kényelmi upgrade-emhez? A válaszát előre is köszönöm!

Üdv! Sándor

A megbízható működés érdekében egy alapriasztót ajánlanék. Az egyszerű és olcsóbb távkapcsolók kódrendszere nem túl biztonságos, így az autó nyitása egy esetleges autófeltörési kísérlet során egyszerű lenne.

Távkapcsolóik, bár tetszetősek és már bicskakulcsos megoldást is kínálnak, nem túl strapabíró kivitellel készülnek. Ezzel szemben egy riasztó nem kerül nagyságrenddel többe és mivel biztonságtechnikai eszköz, így műszaki tartalma lényegesen komolyabb, hiszen itt már előírásoknak kell megfelelni. Természetesen így nem csak az ajtókat kell nyitni-zárni, védettséget is kap a jármű, ami meggyőződésem, hogy kell is.

Az internetes 5-8000 Ft-os kínálattal szemben egy megbízhatóan működő szett 25 000 Ft-ba kerül, míg riasztóval kiegészítve 30 000 Ft-al kell számolni. ennél olcsóbban nem lehet megúszni, csak, ha becsapjuk magunkat. A szerelésnek, bármelyik eszközt választja, ne álljon neki csak, ha gépjármű elektromosságban jártas, hiszen egy ilyen szerelés során nagyon nagyot lehet tévedni és annak mindig magas a költségvonzata.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu