2015.05.22. 13:29

Kedves LPG Doktor!

Kb egy éve vásároltam egy 2002-es évjáratú Renault Megane (még a régebbi) kombi 1.4-es 16 szelepes gépkocsit! A kocsiba 2003 óta benne van Landi-renzo hengerenkénti LPG gázszett! Kb 2-3 hete azt vettem észre hogy LPG-n a motor egyenetlenül jár és erőtlen (benzinnel tökéletes)!

Elvittem egy szakemberhez, rákötötték számítógépre és azt állapították meg hogy az egyik befecskendező gyengélkedhet és ezért van a hibajelenség (valamit állítottal is rajta de nem lett jobb)! Mivel ebben a gázszettben egy tömbbe van építve a 4 db befecskendező ezért ennek költsége igen borsos mert így lénygében mind a négyet cserélni kell és ez a tipus fel sem újítható és mással nem is helyettesíthető! És ezt mind azért van mert a Lendi más befecskendezővel nem kommunikál! Nézegettem a befecskendező tömböt és szerintem szétszedhető!

Kérem adjon tanácsot hogy mit csináljak, vigyem máshoz (akihez vittem jókat hallottam róla és a neten is nagyon dicsérték - csak LPG vel foglalkoznak - de nem a Lendit forgalmazzák,-amúgy nagyon rendesek voltak a hiba feltárásért nem kértek semmi) vagy fogadjam el hogy egy jelentősebb összeget rá kell költenem? Felhívtam az előző tulajt és azt mondta hogy neki semmi baja nem volt a rendszerrel, a kocsiban 19000 km van és ennek jelentős részét gázzal tette meg! Lehetséges hogy ilyen futás teljesítmény után már tönkre megy a gázszett?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlöm!

Sajnos nem egyedi eset az Öné. Néha érthetetlenül kevés futás is elegendő egy ilyen hibához. Jó lenne biztosan tudni a rendszer eddigi futásteljesítményét, valamint meggyőződni arról, hogy valóban injektorhiba az ok. E két tényező alapján lehet döntést hozni.

Ha még nem futott 150-200 000 km-t a rendszer, én kicserélném az injektorokat és felprogramoznám a rendszert. Ha már lefutott ennyit, fennáll a veszélye annak, hogy egyéb más rendszer elemek bedobják a törölközőt, az pedig már nem kifizetődő vállalkozás. Ilyen esetben a motortérben található elemek ( front kit ) teljes cseréjét szoktuk javasolni egy olcsóbban javítható rendszerre. Ekkor kap mellé 2 év garanciát , valamint a garancia időn túli javításokra is gondolva egy emberségesebb anyagárakkal fenntartható rendszert.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu