Örök életű az öreg Quattro?

2011.05.30. 15:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Egy 10 éve egy tulajdonosnál lévő Audi 100 Quattro-t szeretnék megvenni (egy skandináv országban). Az világosan látszik, hogy a magyar trükköket nem játszották el vele (visszatekerés, sufnituning, stb...), és rendszeresen szervizelték.

A kérdésem: milyen pontokat érdemes megnéznem, amelyek laikus szemmel is ellenőrizhetők, és nagyban valószínúsítik a normális műszaki állapotot?

Köszönettel:

G

Tisztelt Olvasónk!

Az autónak nincs különösebben gyenge pontja, a V6-osok elnyűhetetlenek. A karoszéria horgany bevonatú, így ha nem sérült, nem fog korrodálni még ennyi év után sem. Az alapjáratot egy elektromos szelep szabályozza, ami rendszerint megadja magát. Olcsón javítható. A quattrónál hátul a futóműszilentek szoktak szétmenni, ez sem drámai költség. Ennyi idős autónál vétel előtt fontos megemelni, fékcsöveket, üzemanyagcsöveket átnézni. Olaj ne folyjon sehonnan, féltengely gumiharangok, kormánymű gumiharmonika ne legyen kiszakadva, illetve számítson ezek árára az alkunál. Vegye meg, ne habozzon. Ha az ár rendben van, egy olcsón fenntartható élményautója lesz.

Üdv.,

Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.