Kinőttük a Suzukit

2011.06.03. 11:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Remélem jó helyre írok. Kis családom kinőtte a jelenlegi 3 éves, vadonatújonan vásárolt Suzuki SX4-est. Úgy gondoltam, hogy kinézek a neten nekem tetsző árú/kinézetű 7 személyes járgányokat, ha lehet, budapesti kereskedésekben, és elviszem a kocsit, adjanak rá ajánlatot, "becserélném" a náluk kinézett delikvensre. A céltípusok a Sharan/Galaxy/Alhambra vonal, vagy a Renault Espace lenne,  mindegyik 1,9 l-es dízelmotorral, cca 2001-2004-es évjáratból, klímával (mindegy milyennel), ISOFIX-szel, 2 millió forintos árig bezárólag (a tervezett családméret nagyjából meg is töltené ezeket a kocsikat, és nem szeretnék 3-szor cserélni...). Az állítólagos (vagy valós :) ) futásteljesítményt nem is nézem, az állapot érdekel.
A probléma ott kezdődik, hogy sem én, sem a család bármely elérhető tagja nem konyítunk az autókhoz a vezetésükön kívül. Tehát a kérdéseim:

1. Jó ötlet-e részemről, amit felvázoltam, feltéve, hogy viszek magammal az ajánlatkérés és első szemle után egy hozzáértő embert?

2. Tudnának-e ajánlani olyan konkrét, MEGBÍZHATÓ budapesti, vagy környéki szakembert, aki megfelelő díjazásért eljönne, megnézné a kiválasztottat, vagy szervizt, ahová el lehet vinni egy ilyen dízel hétszemélyest?

Válaszukat és segítségüket nagyon köszönöm:

Lepesi György
kiscsaládos

Tisztelt Lepesi úr!

Ebben a szegmensben nagyon sok az importautó. Óvakodjon a külföldről behozott példányoktól. Lehet, hogy jobban felszereltek, de garantáltan követhetetlen, vagy hamíisított az előéletük. Javaslom, hogy olyan helyen vegyen autót, ahol valamiféle műszaki garanciát is adnak hozzá, ezzel sok kockázatot kizárhat. Vétel előtt célszerű elmenni el az eladóval egy nagyobb márkaszervizbe, ahol 6-8000 Ft körüli összegért csinálnak egy komplett állapotfelmérést. Így csökkentheti a mellényúlás veszélyét.
Igazán minőségi különbség nincs az említett típusok között, talán az Espace hajlamosabb az elektromos hibákra, de motorikusan az is jó.

Üdv.,
Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.