2013.12.19. 12:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Nepperűző,

Összkerékhajtású autóra van szükségem.
A maximális keret, amit rá szánok 3 millió forint, papírmunkával együtt (átírás, első szerviz, 1 évre súlyadó, biztosítás).
Két típust néztem ki:
Audi A4 1.8T Quattro
Subaru Legacy

Melyik a kevésbé elromlós fajta? Melyiknek jobb az összkerékhajtása?
A Subaru motorjait nem ismerem, abban melyik a jó motor?
Ön melyik autót ajánlaná?

 

Kedves Zsolt!

Az Audi quattro hajtása az egyik legismertebb és legjobb ebben a ligában, de csak a hosszmotorosokban van ez, a keresztmotorosokban csak a syncro hajtás van. A Subaru szintén híres a négykerék hajtásáról, ugyanúgy ralli világbajnoki címek bizonyítják a témában való jártasságukat, mint az Audi esetében. Mindkettő jó összkerekes rendszer, egyiket sem tenném a másik elé. Subarból én egy két literes szívó vagy turbó motorosat vennék. Van belőle 2.5-ös turbós is, de ezek hajlamosak csapágyasak lenni. Persze van már erre is megoldás, már léteznek hozzá olyan erősített alkatrészekből álló csomagok, amelyekkel ki lehet küszöbölni ezt a problémát.
 
Üdvözlettel,

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.