Kisembernek Civicet?

2014.01.30. 15:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Üdvözlöm

Volna egy eléggé "furcsa" kérdésem.

A véleményére lennék kíváncsi, nem rég sikerült megszereznem a jogosítványomat és a szerencsének köszönhetően sikerült egy autót is szereznem (testvérem új autót vett és megörököltem a régit) ez az autó pedig nem más mint egy Rover 414si 1998-as gyártmányú szedán.

Viszont a problémák most jöttek elő rajta, de hogy ne legyen félreértés nem az autónak van baja hanem nekem van bajom az autóval, ugyanis a Jóisten nem áldott meg valami hatalmas méretekkel mindösszesen csak 160 cm magas vagyok és hát nemigazán látok ki a jószágból próbálkoztam már mindennel ülés maxon párna alattam, eléggé vicces hogy már kiszállni is alig tudtam belőle mert már majdhogynem térddel kormányoztam :) szóval ez a párnás megoldás nem igazán vállt be...

Kis idővel szeretném lecserélni az autót egy kisebbre, amin gondolkoztam az egy 95-2000-es évjáratú honda civic de abból is csak a háromajtós, nagyából tisztába vagyok a hibáival olvastam egy csomó infót róla normális használat mellett nagy bajok nem szoktak vele lenni, leszámítva hogy rohad az összes a szokásos helyeken.

A kérdésem az volna, hogy ön szerint megérné lecserélni a rovert egy kisebb autóra egy civic-re vagy esetleg valami másra (mindenre vevő vagyok kivéve a szuzuki).

Az autót túlnyomórészt rohangálásra bevásárlásra használjuk pest megyében, a párommal ketten.

Üdvözlettel Gábor a "kisember" :D

Kedves Gábor!

Ha a Rover 414-ből nem lát ki, a Hondából meg igen, akkor persze, hogy megéri kicserélni. Ha kapok egy 46-os cipőt ajándékba, de 41-es a lábam, akkor azt is érdemes kicserélni, minek szívassam magam éveken át. A Hondák esetében nem olyan rossz a helyzet a rozsda szempontjából, lehet találni kevésbé rozsdás darabokat is, de inkább a boyracerek által korábban kukára tört kasznira figyeljen. A Honda Civic nem egy erőd, és akkoriban a kocsik nem voltak olyan merevek, mint mostanában. A motorokkal jellemzően nem szokott baj lenni, de ha mégis kidőlne belőle, a bontóból beleakaszt egy másikat, és mehet tovább. Mindemellett nem árt, ha a tudja, hogy a sorozatnak egy része az említett Roverrel közösen a Swindoni gyártósoron készült, méghozzá az ötajtós és a kombi típusok. A japán modellek a kupé, a négyajtós, és a kérdésben szereplő háromajtós ugyan hasonló alapon nyugszanak, de a két típus között mégis rengeteg eltérés van, nem csak a külsőségekben. Az üléspozíció jellemzően alacsonyabb a japánokban, mint az angol modellekben, valamint az egész autó "lentebb van". Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy milyen más autókból látna ki rendesen, mert én meg 191 centi vagyok, és nem ismerem első kézből a problémáját. Erre csak az a megoldás, hogy elmegy, és kipróbálja a kocsikat, amiket úgy érez, hogy jó lehet.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.