10 éves Priust szabad?

2018.03.16. 11:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,

Feleségemnek keresünk autót munkába járásra és gyerek szállításra. Rövid távokról van szó, ezért benzines a befutó. Így került képbe a Prius 2006-2008-as évjáratokkal (2 milliót tudunk rászánni).

Szabad-e ilyen évjáratok között keresgélni? Mennyire lehet leharcolt ilyen idősen az akksi csomagja az autónak? Ha az akksival gond lenne a későbbiekben akkor egyben csere vagy cellánként is javítható? Milyen más dologra (rozsdásodási hajlam, mechanikai vagy motorikus) kell odafigyelni egy ilyen idő hibrid megvétele előtt?

Köszönettel,

Miklós

Kedves Miklós!

Meg szabad venni a Prius-t ennyi idősen is, az akku csomagtól nem kell félni, teljesen jó állapotban vannak jellemzően. Az aksit lehet cellánként cserélni, tényleg nem nagy összeg a javítása. A Prius-okra nem jellemző a rozsdásodás, és műszakilag nagyon megbízható konstrukciónak számít. Ajánlom figyelmébe Stump Bandi korábbi cikkét.

Toyota Prius

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.