Dízel A4-est, de mennyiért?

2019.10.18. 10:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

A tél végére autóvásárlásra szeretném adni a fejem, így már szép lassan elkezdenék nézelődni. Az igazat megvallva a típus már több, mint valószínű, hogy meg is van, egy kombi Audi A4-re (2008-2011 évjáratú) esett a választásom. Természetesen 2.0 dízelmotorral, illetve kézi váltóval. Elnézve a kínálatot és az árakat elég széles körű a választék, mind a magyar mind pedig a német piacon.

Az igazat megvallva, a maximális árat 2,8-3 millióra szeretném belőni és az lenne a kérdésem, hogy ebben az ársávban milyen állapotra lehet számítani? Hisz képeken a legolcsóbb is ugyanolyan szép, mint a legdrágább. Illetve, ön mit gondol erről a típusról?

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:

Dávid

Kedves Dávid!

2008-ban volt a váltás PDTDI-ről CRTDI-re, én a CRTDI-t venném, az egy jó motor. Ebben az árkategóriában már lehet szépet venni, de csak ez akkor derül ki, ha odamegy, és megnézi. Célszerű alaposan kikérdezni az eladót, rákérdezni a karcokra, hibákra, meg kérni, hogy menjen oda az autóhoz, és mondja el mit lát. Ha nagyon maszatolnak már telefonban is, akkor el se kell menni. A lyukrafutás az autóvásárlásnak mindig a része lesz, ha szerencséje van elsőre talál jót, ha nincs, akkor tizedikre. Mindenesetre, ha jót akar, ne az adott évjárat ársávjának a legalját nézze, a JÓ tuti nem ott lesz.

a4cleandiesel 02

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.