Ford Fusion olaja

2007.02.05. 16:40
Mobil, vagy inkább Ford?

Kedves Olajdoki!

1.4 duratec motoros Ford Fusionba kell olajat cserelni.Szeretnek jo olajat valasztani. A szervizben altalaban a Mobil olajat eroltetik de ismerosem azt javasoltak, hogy inkabb valaszam a Ford olajat. Eves szinten kb. 8-10e km a futasteljesitmenn es inkabb hosszabb tavokra van hasznalva az auto. Nincs extra igenybevetelnek kiteve. Mit javasolsz?

Köszönöm:

Pisti

Kedves Pisti!

A két olaj között árban ég és föld a különbség az alábbi okok miatt: A szervizedben a Mobil a hivatalos olaj, hiszen ő fizette ki azt a nem kevés pénzt, amivel megvásárolta az exkluzivitását. A szerviznek cserébe éves szinten adott mennyiségben meg kell vásárolnia a Mobilt jó drágán, hogy a szerződés végére az olajtársaság is a pénzéhez jusson. Ezzel nincsen semmi baj, ez egy bevett üzleti viselkedés ma Magyarországon. Csupán Te, mint vásárló drágán kapod a cuccot, és ez nem elhanyagolható csekélység, amikor fizetned kell.

A Ford "gyári olaj" olcsó, mivel a márkanév alatt dömping árral, nagy mennyiséget akar Ford eladni. A minősége több mint kétséges, hiszen szinte évente változik az olaj beszállító, aszerint, hogy éppen ki adja a legolcsóbb ajánlatot.

Ha megbízható minőséget akarsz, vedd a Mobilt, ha olcsót, vedd a Ford olajat. Harmadik út, hogy veszel magadnak egy autósboltban 4 liter márkás, de jó árú terméket (akár ugyanazt a Mobilt...), és azt viszed be a szervizbe.
Egy a lényeg: a viszkozitás SAE 5W-30 legyen, és az olaj teljesítse a Ford M2C913-B minőségi előírást.

Üdv:

Olajdoki