2010.07.08. 11:14

Rover 214Si benzines motorban szeretnék olajat cserélni. 184 ezer km van benne, eddig Castrol Magnatec 10W-40 olajat töltöttem bele. Most viszont azt olvastam, hogy a Valvoline MaxLife 10W-40 olajat kifejezetten a 100 E felett futott motorokhoz készítették. Viszont a minősítések terén a Valvoline rosszabbul áll. Nem tudom eldönteni, melyik olaj lenne megfelelőbb az autónak, 10 000 km alatt kb 6–8 dl Castrolt evett meg ez idáig. Valvoline-nal semmilyen tapasztalatom nincs. Melyik olajat javaslod?

6–8 dl olajfogyasztás 10 000 km alatt gyakorlatilag nullának számít, de nem lehetetlen, hogy a Maxlife 10W-40 ezt is csökkenteni tudja. Minősítések terén ez a motor nem vár sokat, így mindkét olaj túlteljesíti az előírásokat. A Maxlife több tisztító és tömítésregeneráló adalékot tartalmaz, így hosszú távon előnyösebb lehet a használata.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.