Motormosás belsőleg - érdemes-e?

2013.12.30. 12:05

Tisztelt Olajdoktor

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy nemrégiben vettem egy Rover 45 -öt ( 3 hónapja ) az eladó szerint volt olaj cserélve rendszeresen. De én nem bízok benne mert nagyon réginek tűnik a nívópálcán az olaj... koszos, fekete tehát a rendszeres olajcsere bizonytalan. Érdemes-e, illetve van-e értelme motor belsőmosó adalékszert használni motorolaj csere előtt?

Második kérdésem pedig az lenne, hogy ha mind ez megtörtént ( olajcsere stb...) Érdemes e, illetve van-e értelme motorolaj adalékszert hozzá adni az olajhoz? Még annyit tennék hozzá hogy az autó 11 éves, benzines 1.6 os, átlag fogyasztása 9-10 liter/ 100 km. Előre is köszönöm türelmét, és segítőkészségét.

Tisztelettel: Ayden

Kedves Ayden!

Az, hogy fekete az olaj nem árul el semmit róla, ugyanis az olajnak az az egyik feladata, hogy a szennyeződéseket magában tartsa és ne engedje azokat leülepedni. Tehát az, hogy fekete nem azt jelenti, hogy rossz állapotban van csak azt, hogy teszi a dolgát. Ettől függetlenül alap, hogy használt autó vásárlásakor olajat kell benne cserélni, függetlenül attól, hogy mit mondott az előző tulajdonos. Motormosásra viszont nincs szükség és adalékot se töltsön az olajba. Csak használjon egy jó minőségű olajat, ami megfelel a gyári előírásoknak.

Üdv, Olajdoki