Kicsi a nyomás az Audiban

2018.02.09. 17:36

Tisztelt olajdoktor.

A problémám elég hosszú, de megpróbálom röviden összefoglalni. Adott egy Audi A6 (4b2 C5) 1.8T benzines (110KW 150LE) AEB motorkódos autó. Az autóban elégtelen az olajnyomás. Olajpumpa, szelepfedél tömítés, turbó cserélve lett, de az olajnyomás még mindig elégtelen. Hidrotőkék átnézve és a problémás (könnyen összenyomható) hidrotőkék ki lettek cserélve. A probléma sajnos így sem múlt el.

Az olajat nem eszi, az olajfogyasztása elenyésző, 10 ezer kilométeren max 3-4 dl olaj. Az olajszint nem növekszik, így gondolom a benzin nem hígítja fel. Az olajon nem érezhető benzin szag. Megmérték a kompressziót is és a szerelő azt mondta, hogy azzal is minden rendben van. Ez után megnézték a hajtókar csapágyakat, de azzal is mindent rendben találtak. Az olajnyomás valahol mégis elszökik.

A szerelő azt ajánlotta próbáljam ki az 5w50-es olajat (eddig 10w40-es olajat használtam) de ezzel az olajjal is kicsi az olajnyomás, ráadásul a hidrotőkék üzemmeleg motornál csattognak. Örülnék, ha végre sikerülne megtalálni a valós problémát. Van valami tanácsa? Hol keressük a problémát?

Kedves Érdeklődő!

A problémát okozhatják még a következők is:

Az olajszűrő, ha nem gyári, előfordul, hogy okoz ilyen problémát. Vannak nagyon jó utángyártott szűrők is, de néha belefut az ember ilyen problémába a szűrő hibájából is. Olajgombát cseréltek? Az olajgomba és a visszajelző közötti elektromos kapcsolatot vizsgálták?

Üdv, Olajdoki