Seat Ibiza (2000)

Seat Ibiza (2000) törésteszt

2001.08.02. 14:52

Eredetileg az Ibiza-ban nem volt vezetőoldali légzsák, de a töréstesztek mutatói alapján a 2000 szeptember 4.-e utáni modellekbe szériaként szerelik.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 7(44%) Oldalsó 13(72%) Összesítés 21(62%)

 
   
   

Bár a törési tulajdonságokon ez nem javított, a sofőr túlélési esélyeit jelentősen megnövelte.
A biztonsági övek előfeszítővel ellátottak, de ez nem működött túl jól mivel az utas lefejelte a műszerfalat. A lenti agresszív szerkezeti elemek a lábakra és a sofőr csípőjére nézve veszélyesek, frontális ütközés esetén. Az oldalsó ütközésnél a karosszéria lejjebb elhelyezkedő részei álltak ellen legkevésbé az ütközésnek, ami mentesítette a bent ülők fejét és mellkasát a közvetlen sérülésveszély alól, de a has és a medence nincsenek biztonságban. A lenti instabilitás szokatlan mozgásokat keltett a karosszéria szerkezetében, aminek következtében az utas feje ütközött valamilyen belső elemmel.
A gyermekülések közül a háromévesek mérete teljesített jobban, a kisebbik az oldalütközést követően elmozdult helyéből, és a bábu feje nekiütődött a B-oszlopnak. A gyalogosokhoz egész jó az Ibiza, motorháztetejét biztonságos kialakításúnak ítélték, és még a lökhárítón is találtak barátságosabb pontokat. A biztonság fokozása érdekében ABS-t és oldalsó légzsákokat rendelhetünk az autóba.