Volkswagen Polo (1996)

Volkswagen Polo (1996) törésteszt

2001.10.02. 15:05

A Volkswagen egyik modellje sem teljesített három csillagnál rosszabbul, ezt még egyik legrégebbi autójuk, az 1994-ben született Polo is megbírta.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális n.a.(%) Oldalsó n.a.(%) Összesítés n.a.(%)

 
   
   

A karosszéria jól viselte a frontális ütközés hatásait, a műszerfal és az ajtónyílás csak kis mértékben változott meg, a sofőr ajtaja a normálisnál némileg nagyobb erő kifejtésével nyitható maradt.
A kormánykerék mindössze 7,1 cm-t mozdult hátrafelé és 8,7-et fölfelé, a lábtér deformálódását azonban már jelentősnek találták. A fej stabilan nyugodott a légzsákon az ütközést követően, így a fej és a nyak védelme is jó volt, de a kormány felfelé mozdulása miatt a fej eredményét lerontották 'megfelelőre'. A mellkasnál a műszerek túlzott terhelést jeleztek.
A lábak védelme megfelelő, mivel különösen agresszív szerkezetek nem találhatók a műszerfal alatt. A lábfejek és bokák védelme a lábtér miatt 'gyenge'. Az oldalsó ütközésben a mellkasra nagy terhelés nehezedett, de a többi testrész biztonságban tudhatta magát.
A Bobsy 18-as gyermekülés sem a frontális, sem az oldalsó ütközés során nem nyújtott megfelelő védelmet, kivéve e másodiknál a fejnek. ABS-t és utasoldali légzsákot extraként vásárolhatunk, míg az előfeszítős biztonsági öveket és a vezetőoldali légzsákot ingyen kapjuk.