Méretes vasdarab köszönt be a BMW-be

2015.12.14. 06:36

Jó reggelt kívánunk december tizennegyedikén, az ezüstvasárnapot követő hétfőn. Szilárda napja van, tegnap óta pedig három gyertya ég az adventi koszorúkon. A 2015-ös esztendőből mindössze 17 nap van hátra, amit ugye már fél lábon is... A következő napokban enyhülés lesz az ország időjárásában, és olykor még az eső is elered. Most viszont kávét a kézbe, dörzsöljük meg szemeinket, és olvassuk a friss Hidegindítót! Máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Alkatrészeket lopott ki a Ford ohiói gyárából egy munkás. A 48 éves férfi az eBayen adta el a kerékszenzonrokat, amelyekért 10-20 dollárt kért el, miközben a hivatalos áruk 100 dollár körüli. A nyomozók szerint ötezer darabot értékesített, a Fordnál azonban azt állítják, nyolcezer tűnt el. A gyanúsított bíróság előtt felelhet tettéért. (autonews)
  • Még az év vége előtt pont kerülhet a Mahindra és a Pininfarina között húzódó ügy végére. November közepén eldőlt, az indiai vállalat többszöri sikertelen próbálkozás után végre mégis felvásárolja az olasz formatervező stúdiót. A Mahindra 164 millió eurót fektetne a cégbe. (worldcarfans)

  • Idő előtt érte el alternatív hajtású autókra kitűzött célját az Audi – legalábbis Hollandiában és Norvégiában. Ebben a két országban minden negyedik eladott gépük A3 e-tron. A német gyártó egyébként 2025-re tervezi azt, hogy értékesített járművei huszonöt százaléka villanyhajtású, vagy legalább plug-in hibrid legyen. (autoblog)

Anno – december 14.

  • 1955-ben ezen a napon csatlakozott Magyarország – számos más országgal együtt – az ENSZ-hez.
  • Sopron napja is a mai, hiszen 1921. december 14-én kezdődött az a népszavazás, amely végül eldöntötte, hogy a Hűség Városa továbbra is Magyarországhoz tartozzon.
  • 1903. december 14-én próbáltak először a levegőbe emelkedni a Wright Flyerrel a Wright-testvérek. A kísérlet Wilbur nevéhez fűződik, és mindössze néhány másodpercig tartott. Pár nappal később már sikeres repülést mutattak be.

  • 1751-ben alapította meg Mária Terézia a Theresianum Katonai Akadémiát Bécsújhelyen.
  • 512 évvel ezelőtt született a franciaországi Saint Rémy-ben Michel de Nostredame, azaz Nostradamus. Eredeti foglalkozása orvos és gyógyszerész volt, de ma leginkább jósként ismert.

Totalcar retró

TC-hétvége

Ma

  • Ha velünk maradnak, megtudhatják, milyen érzés az, amikor nem esik jól meghajtani egy BMW-t. De legalább az úthibákat eltünteti.

Cukor

  • Tudják, ki ült az anyósülésen az alábbi képen látható BMW-ben? Egészen biztos, hogy a sofőr őrangyala, ugyanis kisebb karcolásokkal megúszta az esetet. Pedig egy egészen méretes vasdarab köszönt be a szélvédőn. A fotót a kaliforniai San Jose tűzoltói is megosztották Twitterükön. Nem mondhatjuk, hogy nem lepte meg őket a baleset kimenetele.

Közlekedési koffein

  • Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset miatt van forgalomkorlátozás Szajol külterületén, a 4-es számú főút 111. kilométerszelvényében. (police.hu)
  • Az Útinform további torlódásokról, rendkívüli helyzetekről nem számol be, de a friss információkat folyamatosan közzéteszik. (utinform.hu)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Ma ünnepli hatvanhatodik születésnapját Cliff Williams, az AC/DC basszusgitárosa. A brit zenész 1977-ben csatlakozott a zenekarhoz, előtte a Home és a Bandit nevű bandákban tépte a húrokat. Jöjjön most egy 35 éves szám, a Back In Black, az azonos című albumról. Maga a felvétel 1981-es.

A nap videója

Egy ötliteres V8-as Jaguar XJR a maga 550 lóerejével és Martin Brundle ex-F1-es pilótával azért elég gyors, nem? Na de le tudja-e nyomni egy jetpackkel a hátán repülő ember? Az alábbi videóból ez is kiderül. (autoblog)