Százéves Forddal a világ körül

2016.03.21. 06:28

Jó reggelt kívánunk március 21-én, hétfőn, Benedek és Napsugár névnapján. Apropó, napsugár: azzal az előrejelzések szerint egész héten nem fogunk túl sokat találkozni, változóan felhős lesz fölöttünk az ég, de ma csapadékra még nem számíthatunk. Ne engedjük azonban, hogy a hétfő és a rossz idő elszomorítson, inkább szorítsuk magunkhoz a kávéscsészét, dörzsöljük meg szemeinket, hiszen itt a friss, ropogós Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Megkezdődött az első amerikai piacra gyártott Honda felújítása. Az 1967-es évjáratú N600-as egy ötvendarabos exportszéria tagja, ezek közül azonban csupán háromról tudni, hogy még működik. A japán változatok 360 köbcentijével szemben az USA-ba szánt példányok 600 köbcentis blokkot kaptak, 31 lóerő körül teljesítettek. A felújítást egy igazi N600-szakértő, Tim Mings végzi. (leftlanenews)

  • Az új XC90-es hamar elfoglalta méltó helyét a Volvo palettájának népszerűségi listáján. Az XC60 után a második legkelendőbb modellnek számít házon belül, összesen közel 53 ezret szállítottak már le belőle. Ezek közül 10 500 ráadásul plug-in hibrid, igen népszerűnek számít tehát ez a hajtáslánc is. A svédek azt ígérik, 2019-re minden modelljükből lesz konnektoros kivitel is. (leftlanenews)
  • Gyártásra kész a kínai fennhatóság alatt újjászülető német Borgward pekingi üzeme. Ulrich Walker, a vállalat vezérigazgatója szerint minden adott ahhoz, hogy nemcsak a gyártás, de a forgalmazás is beindulhasson. Már jelenleg is száz kereskedésből áll a hálózatuk, ez azonban hamarosan 120-ra nőhet. Az első BX7 hobbiterepjárókat jövő hónapban adhatják el. (leftlanenews)

Anno – március 21.

  • 2006-ban e napon érkezett meg Magyarországra az első öt Gripen.
  • 1969-ben sugározták hazánkban az első színes tévéadást.
  • 1963-ban éppen március 21-én zárták be az Alcatraz hírhedt börtönét.
  • 1919-ben ezen a napon kiáltották ki a Tanácsköztársaságot.

Totalcar retró

  • Tíz esztendővel ezelőtt írtuk meg, hogy eltúrták az ország egyik legrégibb autós bázisát.
  • Nyolcéves már az Opel Kadettről szóló használttesztünk is. Hogy mi a különbség a kocka és a csepp között? Ide kattintson!
  • Öt éve jelent meg Andróczi Balázs írása a Mercedes-Benz CLS 350 CDI-ről. Hogy miért kelti azt a benyomást az autó, mintha még nem lenne teljesen készen? Klikk ide, és megtudhatja.

Hétvége a Totalcaron

  • A Szerszám Szombatban ezúttal a zsírzóprés használatát mutattuk meg. Bár zsírozni ma már nem menő, de olykor szükséges. Szombaton emellett Karlovitz Kristóf visszaemlékezései is folytatódtak.
  • Vasárnap igen hosszú idő után végre újra megmutatta magát a Totalcar hasábjain a Shitgun, aki ma már inkább csak Pisztoly névre hallgat.
  • Közben gőzerőkkel készülünk a keddi óriás SUV-összehasonlító tereptesztre is. A párbajokat itt találják. És persze a hétvége legnagyobb autós eseményét, az AMTS-t sem hagytuk ki.

Ma

  • Ha ma is velünk tartanak, megtudhatják, mennyire sikerült a Mercedesnek visszahozni az E osztály régi fényét. Emellett pedig a SUV-párbajok is folytatódnak.

Cukor

  • Százéves Ford T-modellel vágott neki egy világkörüli útnak Dirk és Trudy Retger. A holland pár még 2012-ben indult el, az első etapban pedig 22 ezer kilométert tettek meg Edamtól a dél-afrikai Fokvárosig. 2013-ban Kanadát és az Egyesült Államokat járták be, majd Dél-Amerika következett. 2016-ra és 2017-re Új-Zélandot, Ausztráliát, Indonéziát, Indiát és Kínát tervezik, ezt követően térnének majd haza Hollandiába. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Anyagi káros baleset miatt rendőri forgalomirányításra számíthatnak a közlekedők Szolnok külterületén. A 4-es főút 115-ös kilométerszelvényében 3 óra 30 perc körül történt az ütközés. (police.hu)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Harminchatodik születésnapját ünnepli ma Deryck Whibley, kanadai zenész és producer, akit leginkább a Sum 41 együttesből ismerhetünk. Köszöntsük őt a zenekar egyik lassabb, érzelmesebb számával. Szóljon a With Me, mindenkinek, aki szereti, és azoknak is, akik átérzik.

A nap képe

A képen látható taxi a Moszkvics 408-as alapjaira épült. A tolóajtós, érdekes formájú prototípus sikerrel szerepelt a teszteken Moszkvában, a javaslat szerint Jerevánban a gyártás is beindulhatott volna. Végül azonban ez nem történt meg.