2017.03.28. 07:46

Felkérés érkezett a MOL részéről, hogy próbáljuk ki új benzinkútjukat. A Szentendrei út 100. alatt található kút különlegessége az, hogy az étel – és italkínálat ablakon keresztül, drive rendszerben is elérhető. Arra gondoltunk, hogy a tesztelés feladatát profik kezébe adjuk. Felkértünk három versenyzőt, Kőváry Barna Trabant fenomént, Benyó Mátét, aki a MOL Új Európa Alapítványának fiatal támogatottja és Marenec Fruzsinát, aki a Lotus Ladies Cup versenysorozatban fejlesztette vezetői képességeit.

Elsőre úgy tűnhet, hogy a versenyrutin nem sokat nyom a latban egy kúton, hiszen a pályán viszonylag ritkán kell a pilótának tankolnia. Ez Benyó Máté számára volt a legnagyobb hátrány, aki ugyan kiskorától versenyez, jogosítványa még nem lehet, így számára idegen terepre vittük. Hogy ne csak a rutin döntsön, a tankolás és kerékfújás mellé ügyességi feladatot is tettünk: a pilóta által vásárolt szendvicset és egy pohár vizet a csomagtartón kellett körbevinni a kút körül, lehetőleg minél kisebb folyadékveszteséggel.

Marenec Fruzsinát úgy elkapta a versenyláz, hogy egy padlógáz/kanyar kombinációnál a vizet és a szendvicset is elhagyta. Benyó Máténak a tényleg a benzinvétel volt a mumusa, sem a betöltőnyílás nem ott van az általunk odavitt MX-5-ön, mint ahol gondolta, ráadásul a pontos összegért tankolás sem megy neki olyan egyszerűen, mint annak, aki ezt minden hó végén gyakorolja. Kőváry Barna pedig a tőle megszokott módon nyomta a sódert. Kíváncsi, hogy mi lett a verseny vége? Nézze meg videónkat:

A cikket a Brand & Content készítette a MOL megbízásából. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.