Idén sem maradunk kedvezmény nélkül, ha cascot kötünk télre

2020.11.23. 07:39

Közeledik az évnek azon szakasza, amikor az útviszonyok miatt megnő az autóval elszenvedett közúti balesetek és az elemi kár kockázata. A KSH adatai szerint 2019 decemberétől 2020 februárjáig 3 359 személyi sérüléssel járó baleset történt az országban, míg 2019 szeptemberétől novemberig jóval kevesebb, 3 051. Ráadásul a nemrég újra bevezetett ingyenes parkolás is a megszokottnál többeket sarkallhat arra, hogy autóba üljenek, télen pedig nem kell sok a bajhoz: egy bevállalósabb előzés a havas úton vagy akár csak egy ködösebb reggel, és máris megnő a balesetveszély.

Ha be is következik baj, és az autóban kár keletkezik, a kötelező csak akkor fizet, ha nem mi okoztuk a balesetet. Ha viszont függetlenül a károkozótól szeretnénk enyhíteni a szervizeléssel kapcsolatos potenciális költségeinket, nagyon jól jön a casco.

Bár a casco díja leginkább attól függ, milyen autóra kötjük, érdemes most is több szolgáltató ajánlatát összehasonlítani egy casco-kalkulátorral. A Bank360.hu pénzügyi szakértői ugyanis hét biztosító ajánlatait megvizsgálva arra jutottak: akár 5-10, egyes esetekben pedig 20 százalékot is lefaraghatunk a casco díjából, ha jól választunk.

citylayers 56

A szakportál szerint leginkább akkor tudjuk a casco díját csökkenteni, ha egyéb termékeket is az adott biztosítótól veszünk igénybe. Tipikusan ilyen például, ha a kötelező biztosítást is a cascot kínáló biztosítónál kötjük, de nem ritka a tagsági kedvezmény vagy a lakásbiztosítással kihasználható árcsökkentés sem. Nézzük, milyen kedvezményeket tudunk érvényesíteni az összehasonlítás alapján:

Az Allianznál, Genertelnél, Uniqánál és a Groupamánál 10 százalékkal olcsóbb a casco, ha a kötelezőnk is az adott biztosítónál van. Ugyanerre a feltételre a K&H Biztosító 20 százalék kedvezményt ad, ami a legmagasabb elérhető kedvezmény az összehasonlítás szerint. A K&H további öt százalékot elenged, ha a banknál folyószámlát is vezetünk.

CROZS19950704024

A legtöbb kedvezményt egyébként a KÖBE kínálja: nagyvonalúak a közszolgálati dolgozókkal, akik 15 százalékos kedvezményt kapnak, de ipartestületi és egyesületi tagok is kapnak 5 százalékot, ha tudják a tagságukat igazolni. Akik vállalják, hogy bekapcsolódnak a KÖBE baleset-megelőzési programjába és abban a szerződés fennállásáig részt vesznek, 10 százalékot kapnak. Ha megadjuk elérhetőségeinket, ahol biztosítás információkat és ajánlatokat kaphatunk, szintén 5-15 százalék közötti kedvezményt kaphatunk. 15 százalék jár az e-mail címért 5 százalék telefonos elérhetőség megadásáért. 10 százalékot kapnak, akik legalább két kiskorú gyermeket nevelnek (egyedülálló szülő esetén elég egy kiskorút nevelni a kedvezményhez), de azok is jár a 10 százalék mínusz, akik nyugdíjasok vagy mozgáskorlátozottak.

A Wáberer Biztosító a cégcsoporthoz tartozó vállalkozások és munkavállalók számára nyújt 10 százalék kedvezményt. Az Uniqa nemcsak a kötelezővel történő együttkötés esetén nyújt tíz százalék kedvezményt, hanem más folyamatos, legalább 15 000 forint éves díjú szerződés esetén is, illetve akkor is, ha elektronikus úton szerződünk és tesszük meg a nyilatkozatokat. A Groupama szintén ad 10 százalékot, ha rendelkezünk a biztosítótól származó lakásbiztosítással is.

karambol

Fontos, hogy a biztosítás megkötése előtt érdeklődjünk a kedvezmények összevonhatóságáról, hiszen így még többet spórolhatunk az éves díjból. A Bank360.hu elvégzett egy átlagosnak mondható 10 éves Opel Astrára is egy kalkulációt: éves átutalással rendezve a díjat, az éves casco az egyik biztosítónál 154 643 forint, ebből tíz százalékot spórolva 139 178 forintra tudjuk mérsékelni a díjat.

Természetesen a szerződés előtt érdemes megvizsgálni a biztosítók ajánlatait, hiszen jelentősen eltérő árazás mellett védhetjük autónkat a téli balesetektől.

A cikket a Bank360 támogatta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.