Nagy melegben nagy segítség

Mudiro MR50 hűtőláda

2024.08.26. 10:10

A 40 fokos meleg miatt is jól tud jönni túrázás közben egy hűtő. Ez ilyen melegben már mindenképp kompresszoros kell legyen, az olcsó hőelemesek nem tudnak már annyira hűteni ilyenkor. Sokféle modell létezik, elég nagy a szórás, a 30-50 literes hűtőt 80 ezer és 300 ezer forintért is találunk.

A Mudiro modellje árban alul helyezkedik el, de vajon minőségben is? Jó nagy dobozban érkezik, 35 és 55 literes méretben kapható, ez konkrétan a nagyobbik modell, ami a doboza szerint MR50-re hallgat.

640x360

Kétzónás (alapból a bal a fagyasztós, a jobb a hűtős), viszont szükség esetén egyesíteni lehet őket, az elválasztó elemet kihúzva tudjuk “átkapcsolni”. 

DSC00614

Tapasztalatom alapján szobahőmérsékletről olyan 5-6 fokra fél-háromnegyed óra alatt hűti le a belterét, ekkor érdemes még max módban használni, a normál, már lehűtött állapotban pedig átkapcsolhatunk eco-ra, amikor nem pörgeti annyira a rendszert.

A kezelőfelület végtelenül egyszerű, a fel-le nyilakkal a hőmérsékletet állítjuk illetve az automatán bekapcsoló billentyűzet zárt tudjuk kikapcsolni. Ez mondjuk megpakolt csomagtartónál lesz fontos, így az esetleg hozzáérő cuccok nem tudják elállítani a hűtőt. A maradék gombok közül egy a ki/bekapcsoló, az utolsó pedig minden más.

DSC00612

Amit elsőnek érdemes beállítani, az automata akkuvédelem, kicsit döglődő aksinál elég hamar elkezd sikoltozni a legmagasabb szinten. A hűtőn csak 12 voltos betáp van, így vagy szivargyújtóról vagy 12/230 voltos táppal lehet üzemeltetni.

DSC00632

A fogyasztása a tapasztalatok alapján hozza az ilyen hűtőknél megszokott 40-50 Wattos értéket, de mivel, ellentétben a korábban említett hőelemesekkel, ez nem megy folyamatosan, egy kisebb, önállóan működő mobil akkupakkal is elbírja egy-másfél napig és a hangja se kerget ki a sátorból.

DSC00633

Összességében egy ár/érték arányában használható eszköznek tűnt nagy tárolókapacitással, így kiváló eszköz a kempingezéshez, ha van elég helyünk. Ha megkívántad, erre a linkre kattintva a BGe2f865 kuponnal most olcsóbban megkaphatod (sajnos most épp csak a 35 literes változatot, de remélhetőleg hamarosan orvosolják a hiányt)! És ha esetleg nincs ennyi hely a kocsinkban, mert azért ez elég helyigényes, létezik belőle kisebb (25 literes) modell is, amit erre linkve kattinva szerezhetsz meg, a totalcar21L kuponnal olcsósítva!