Hazugság és hozzá nem értés

2008.01.09. 18:13
273 hozzászólás

Gyulavitéz mai Swift Sport vs. Swift GTI összehasonlító tesztje előtt utoljára közel egy hónapja írtunk Suzukiról: Rácz Tamás vetette össze a Škoda Fabiát az 1,3-as Swifttel.

Škoda Fabia és Suzuki Swift. Fotó: Balázs Viktor Fotó: Balázs Viktor

Erre a cikkre érkezett az alábbi levél, a szokásostól eltérően nem a cikk szerzőjének, hanem egyenesen Winkler Róbert főszerkesztőnek címezve, „Panasz egy rossz cikkrol és egy mégrosszabb újságíróról!” tárggyal:

Tisztelt Foszerkeszto,

Szeretném Önnek is megirni a swift-fabia összehasonlító teszt miatt felgyülemlett haragot, panaszt és a hozzánemértésrol tanuskodó indulataimat.

A Rácz foszerkeszto helyettes kollégája ebben a cikkben a saját szemszögébol a fabiát lealázva (saját agyából kiötlött baromságokat megírva) egy “összehasonlító” teszthez méltatlan cikket jelentetett meg!

Azt most nem részletezem hogy mivel van bajom mert akkor az egész cikket becopyzhatnám de néhány példa: Az autó ára (nem ennyi), a sebváltó fikázása (nem igaz amit ír), öreges ? (ekkora hülyeséget írni a formáról), beszart (?) lehet O szart be csak beleírta a cikkbe!

A swift azoknak az embereknek az autója aki “nullába viszem 120 hónapra ajándék téligumival” gondolkozásmódú.

Összegezve. Méltatlannak találok egy ilyen elfogult saját szemszögbol megírt, hazugságokkal és hozzánemértéssel teli cikket megjelenni egy szerintem (eddig) magas szinvonalú autós portálon már csak azért is mert félretájékoztatják a vevo közönséget. Arra nem is merek gondolni hogy ez tudatos….

Remélem a POHU részérol is látják majd azt amit énis látok és megteszik az intézkedéseket.

Üdvözlettel: itt egy teljes, emberi név szerepelt

Imponáló és bátor tett, ha valaki egy élesen megfogalmazott, utolsó mondatára diszkrét fenyegetéssé érő levelet saját nevén ír alá, ahogy ezt kritikus olvasónk is tette.

Ebben az esetben azonban erősen csorbítja a kritika őszinteségét egy kínos véletlen: olvasónk nevére a Google első találatként egy Škoda-szalon értékesítési tanácsadóját adja ki.