Megvan a leghülyébb kamu népítélkező!

2008.02.07. 16:03
189 hozzászólás


A Népítéleteket nem szerkesztjük. Minket nem zavar, ha valaki elfogult, hiszen külön faktorként épp mi kérdezünk rá, mennyire szereti az utóját. Ha azonban az ítélet hasznavehetetlen, mert semmi érdemleges nem derül ki az autóról, esetleg a szerző csak azért írta, mert éppen unatkozott, és még nem is látott ilyen autót, vagy látott, de közelről soha – hát az ilyen ítéletek a kukában végzik.

Most viszont Nyegleo kolléga, a Népítélet rovat éber gondozója percekig röhögött csendesen maga elé.

Kérdem, na mi az?

Átnézek a monitorjára: egy Mercedes SLR.

-És mi ezzel a baj?

Akkor mutatta a címét, meg a szöveget.

"Nagyon szeretem a mercimet mert nagyon gyors es nagyon szep. Romaniaban az enyem a 8. slr mclaren mercedes. ennek nagyon orulok mert ritka auto. nincs vele semmi bajom nagyon gyorsan megy hisz a v12-es biturbo motor van benne. olyan hangja van a szepsegnek hogy a szor is felal a hatamon ha hallom a hangjat. eloszor nem tudtam eldonteni hogy mit vegyek. vagy egy FERRARI ENZOt akartam venni vagy ezt a szepseget. azer dontottem igy mert az ENZOBOL romaniaban van mar 12 darab es nem akartam a 13. lenni."

Nem baj, ha valaki nem tud helyesírni, épp ezért hívják az olvasót olvasónak: ő nem író. Nagyobb baj, hogy már a szöveg alapján is nyilvánvalóan soha nem látott ilyet közelről, még kevésbé ült benne. Az igazi humor azonban, mint Nyegleo ráirányította a figyelmemet, a fotó.

-Mi a baj? Nem vagyok egy nagy Photoshop-búvár – mondom Nyegleónak.

-Hát például hogy a kép aljában felejtette a rákopizott rendszámot.


És tényleg. Az erdélyi humorzsákját! Az ország egyébként tényleg stimmel, .ro-nevű szolgáltatóról jött az ítélet.

Nézzük, milyen hibát lehet még elkövetni egy kamu Népítélet előállításakor. Programozónk, és egyben a TotalCar egyedi rendszám adatbázisának gazdája, Füge csak annyit kérdezett, mit keres egy bukaresti ideiglenes rendszám egy marosvásárhelyi fiatalember autóján?

Tényleg, vajon mit?

Sokat derültünk tehát, és mire nagyjából összeszámoltuk, hány hibát is követett el a vélhetően kiskorú elkövető, Nyegleo már vagy az ötödik helyen találta meg a neten az alapul szolgáló sajtófotót.

Kedves Norbert, gratulálunk!