2008.02.18. 14:00
34 hozzászólás

Azt hiszem, a Kari leműszakiztatta, vagy valami hasonló alapon került a szerkesztőségi mélygarázsba egy napra Füge apjának Mondeója. Nem is tudom, miért kezdtük nézegetni, hiszen egy előző Mondeo, hogy is mondjam, nem igazán az a tárgy, ami körül összecsődülnek az emberek. legkevésbé azok, akik már amúgy is legalább négyféle kivitelben vezették.

Aztán egyikünk benézett.
-Füge! Mi az ott a navigáció tartója alatt?
Erre aztán mindnyájan benéztünk. Tényleg, mi? Valami plazmatévé-csomagolásból visszamaradt rezgéscsillapító-energiaelnyelő habszivacs. Vagy valami ilyesmi.



Füge agya viszont máshogy jár. Ezredmásodpercek alatt pörögnek le agyában a megfelelő programfájlok, ami azért is jó, mert nem szeret hosszasan érdektelen dolgokról vitatkozni, ugyanakkor a kérdező kíváncsiságát is ki szeretné elégíteni. Mindezt olyan tömören, hogy egy szabadon választott spártai király se kezdjen ásítozni a magyarázat alatt. Olyasmi, hogy esetleg modortalannak tartanák a pőrére csupaszított tömörség miatt, szerencsére nem rontja a Füge elméje jelentette szupergép hatékonyságát. Tehát olyan 4-5 tized másodperc alatt afféle autós Kaszparovként végigpörgetett néhány párbeszéd-variációt, majd így szólt:
-Apám mérnök.
És mindet értettünk.