Megvan az új csúcs-autómatrica

2008.02.29. 20:00
110 hozzászólás


A búvármatricát el lehet felejteni, manapság már széles néptömegek búvárkodnak. A búvármatrica nem menő többé – másra, mint menőzésre, meg nem volna jó, hiszen arra alkalmatlan, hogy két búvármatricás egymást autóseggről felismerve életre szóló barátságot kössön. Tehát a golf, az menő, ezzel bármilyen autót eggyel feljebb pozicionálhatunk. Kevés ilyen dolog van, amivel fillérekért feljebb pozícionálhatjuk magunkat. Drága cigi például. Meg a golfmatrica. 


De Amerikában sajnos már a golf is kezd tömegsport lenni, úgyhogy gyorsan ki kell élvezni nálunk a viszonylagos elitséget, mert valójában már most is kissé, khm, túl sokan golfoznak.

Hangsúlyozom, nem a búvárkodással vagy golfozással van bajom, csak a matricát nem értem. Jól nem néz ki, poénnak nem poén, érdekesnek se érdekes. És persze a golfmatrica napjai meg vannak számlálva.

És persze van egy sport, amihez a matrica is drága lesz. Viszonylag nagy és bonyolult, van rajta ló, aminek össze-vissza kalimpál feje, farka, lába, lovas, jól kivehető ütővel; hát ez bizony sokba' lesz majd. Persze sokkal kevesebbe, mint maga a sport. A sport, aminél értelmetlenebb nem sok van, tévében se nagyon közvetítik, mert nem jó nézni a meccset. Lehet, hogy játszani jó, de azt igen kevesen tudják, mert olyan sokba kerül hozzá a felszerelés, meg a pálya, meg a megfelelő ló, hogy ahhoz már nagyon elitnek kell lenni. És természetesen nem újgazdagnak, hanem legalábbis második generációs gazdagnak, akit gyerekkorában rendesen megtanítottak lovagolni.


Természetesen olyan gazdagnak kell lenni, aki már be is épült a megfelelő kultúrkörbe, tehát hasonlóan jól menő, hasonlóan másod- vagy harmadik generációs gazdag, leginkább régi arisztokrata család sarja, olyané, amelyik nem szegényedett el. Mindez azért fontos, mert ugye össze is kell szedni hozzá a két csapatot, összesen nyolc embert, lóval-cuccal-tudománnyal, hagyománnyal. Hiába, a lovaspóló az elitség elitsége, annál feljebb nincs.

Persze aki sokadik generációs gazdag arisztokrata, annak van egy Lamborghinije, Bentleyje, vagy a jóég tudja, mik parkolnak egy lovaspóló-öltöző előtt. De bármilyen autók legyenek is, szerintem azokat nem matricázzák össze. A lovaspólós csávók amúgy se tudják magukat feljebb pozicionálni, hiszen, mint már megbeszéltük, nálunk feljebb társadalmilag nincs.

Úgyhogy mégiscsak lehet, hogy a golfmatrica a csúcs.