A motorozás Gutenberg-galaxisa

2008.09.24. 14:11
12 hozzászólás


Ismét érdemes egy kicsit levenni ujjainkat a billentyűzetről, és elindulni a trafikba. Akit a szükség lezavarna kenyérért-kifliért, ne tiltakozzon: az Expressz autó-motor magazin (tudják, a képes használtjárműves újság) színes betétjeként mától az újságárusoknál az idei harmadik papírra nyomtatott Totalbike motorvásárlási tanácsadó magazin.

Beleéltük magunkat a városi vagányok szerepébe, kipróbáltuk, hogy alkalmasak-e a száz lóerő feletti, műanyag idomba öltöztetett motorok a mindennapi közlekedésre, vagy az utcán tényleg csak a póz és a nyers erő számít?

Új motorokat bemutató rovatunkban a Harley-Davidson különlegességét, a Sportster XR 1200-at járattuk meg. Az amerikai földpályás versenyek hangulatát a magyar aszfaltra áthozó kéthengeres mindenki figyelmét felkeltette, de vajon tud-e még újat mondani az öreg, kéthengeres konstrukció?

Technikai rovatunkban a motorunk viselkedését meghatározó rugózással foglalkozunk. Érdemes a futóműre odafigyelni, hisz' a kanyarvadászat nem csak a motor erejétől függ.

Kedvenc tárgyunk a motor, sajnos mégsem tudatosítjuk, hogy kezelésének nem igazán vagyunk mesterei. A képességek fejleszthetők, az oktatás hiányosságait pedig ki lehet egészíteni. Felkerestük Magyarország néhány, utóképzést adó vezetési tréningjét: négy tanfolyam, négy módszer. Hogy melyik a legjobb? Természetesen az összes – szépen, sorban egymás után.

Irány a trafik.