Stig-kór és halandzsa

2009.01.22. 17:54
86 hozzászólás


Tudjuk, hallottuk, rajta vagyunk. Ismét lelepleződött a Top Gear ismeretlen zsenije. A fekete Stig, azaz Perry McCarthy (ex-Forma 1-es pilóta) ráfaragott erre anno, mikor életrajzi kötetében elkottyantotta magát. Aztán (ha jól emlékszem 2002 végén) szimbolikusan kilőtték egy anyahajóról és jött a váltás, a fehér Stig.
Az 1994 óta szinte minden versenyszériában (Forma3, NASCAR, GT) megfordult bristoli Ben Collins lába alatt éghet most a talaj.
Állítólag egy képarchívumból kért ki Stig-képeket, közölve a tulajdonossal, hogy a képeken ő van.

Ennyi a sztori nagyjából. Vártam eddig, hogy alakul a helyzet, mert valahogy nem akartam elhinni, hogy ilyen amatőr módon leplezné le magát egy minden bizonnyal jól fizetett, titoktartást aláírt profi. Persze azonnal mindenki világgá kürtölte a dolgot, mintegy tényként közölve a meg nem erősített hírt de túl öreg TG-rajongó vagyok ehhez, legalább 40 ilyen betonbiztos, tuti infót hallottam-olvastam már, kivárom a végét.

Aztán ma kiadta hivatalos nyilatkozatát a BBC, amely cáfolja Stig kilétét és egyben elítél mindenféle szóbeszédet. (Próbálkoztak egy Graham Hillel is, de ez övön aluli poén volt csupán.) Ez amolyan nesze semmi, fogd meg jól. Lehet találgatni tovább. Ha nem akarják, sosem tudjuk meg, lecserélték-e vagy sem. És egyáltalán, ki mondta, hogy egyetlen ember a Stig? Mi van, ha mondjuk 5-6 profi versenyzőt cserélget a BBC? Ügyes reklám, tuti találgatás, nagy hírverés.
Különben pedig nem teljesen mindegy, ki(k) ez az ember(ek), amíg úgy teszi oda a vasat, hogy szinte könnybe lábad az autóbuzi szeme?

Önök szerint mi az igazság?