Schumacher a Stig? Ezt nem szopjuk be

2009.06.22. 14:34
96 hozzászólás


Nagy médiavisszhangot kavart a Top Gear 13. évadjának első adásában tartott „leleplezés”, melyben a már-már misztikus-mítikus Stig levette bukósisakját. Volt meglepetés persze, hiszen mintegy fél percnyi áll után előkerült a hétszeres F1 világbajnok, Michael Schumacher arca is.

Tapsvihar, őrjöngés, hurrá torpedó a stúdióban és mégis... Kétség nem fér hozzá, hogy a TG stábja kőprofi, hiszen a legutóbbi évad után támadt zavart (melynek során Ben Collins állítólag leleplezte magát) használta fel arra, hogy az aktuális szériát reklámozza. Persze csak egy újabb összeesküvés-elmélet az is, hogy ők maguk szivárogtatják az infót, de nem teljesen légből kapott, hiszen ez a média világában teljesen elfogadott, szokványos eljárás.

Szóval történt, ami történt, Clarkson nagy csinnadrattával beharangozta, hogy majd most, csak itt, csak a nézőknek lelepleződik Stig. Végül is, szó nem érheti a ház elejét, ígéretét be is tartotta, de persze úgy, hogy a kétkedés csíráját bőven megöntözte, hadd szökjön szárba. Nem szopjuk be a mesét. Miért?

Hazudott volna a Top Gear? Átverve érzi magát több tízezer tévénéző? Nem. Nem kellett lódítani, elég csak összeadni a műsorban feltűnő Ferrari FXX-et és Schumachert. Alakul a kép, az újabb elmélet, mert lett légyen bármilyen profi versenyző a csapatban, Maranellóban kemény fejek ülnek, el tudjuk képzelni, hogy Michaelhez kötötték az FXX-et, így ő futhatta a zseniális 1:10-es köridőt a tesztpályán. Ezzel két légy kenődött szét a szélvédőn egy csapásra, hiszen köridőt mértek a Ferrari féltett kincsének, ráadásul a leleplező-szálat felkapva jókora hírverést is sikerült csapni, na és persze a sztárinterjú sem maradt el (legszebb rész, amikor Clarkson a Hill-féle felöklelésre kérdez rá).

Persze ettől még simán elképzelhető, hogy néhanapján ő az EGYIK Stig, bár nem tudjuk elképzelni azt a helyzetet, hogy egy Schumacher formátumú sztár a BBC-nek dolgozna egy bukósisakban. Hóban, fagyban, rizikós helyzeteket felvállalva? Néhanapján bristoli akcentussal? Az az ember, akit az egész angol nemzet kollektíven gyűlölt, mikor Damon Hill a világbajnoki címtől esett el miatta?

Nem, nem hisszük el, maradjunk inkább annyiban, hogy a Stig egy fenomén marad továbbra is. Profi versenyzők és kaszkadőrök bújnak a bőrébe és ezidáig gyönyörűen teszik a dolgukat, igazi profik módjára vezetnek bármit, aminek kereke van.