8. Belsőség-találkozó

2011.07.11. 07:00
178 hozzászólás

A hagyomány addig hagyomány, amíg rendszeresen - és kitartóan - művelik. Éppen ezért az idei év sem múlhat el a saját kis jól bejáratott, pihentető, olykor zsírban tocsogó és esőáztatta, de mindenképpen jókedélyű kis összejövetelünk nélkül.

Bár a kis jelző a tavalyi találkozóra már talán nem is volt jellemző, olyan meglpő mennyiségű autó és motor gyűlt össze. Igaz, ez magával hozta a helyenként kontrollálatlan tömeget és a szomszédok morgását, de sajnos az ilyenkor elkerülhetetlen apróbb nemszeretlek-helyzeteket és a helyenkénti túlvállalást, melynek sosincs jó vége.

Szó sincs arról, hogy nem éreztük volna jól magunkat, de a beszélgetésekben túl sokszor felmerült a néhai első találkozó hangulata. A nyugalom, pihenés, kellemes beszélgetések, mindenféle üvöltő zene és folyamatos rohangálás nélkül. Persze, felnőttünk, kiteljesedtünk egy kicsit, de ki ne szeretne közülünk legalább egy kis időre megpihenni, megállni egy percre?

Nem, nem arról van szó, hogy megtörjük a lendületet, hiszen tudjuk jól, hogy az ország legolvasotabb autós blogja nem lenne az, ami, ha nem állna mögötte az egyre több és több olvasót magára gombolyító kemény mag és persze azok is, akik csak benéztek, aztán valahogy ittragadtak. Ha nem jól csinálnánk. Tény, hogy néha kicsit megbotránkoztató, olykor tán nem is vicces, de a miénk. Közösen.

Ezért nem féltünk idén sutba dobni a Budapest-központúságot és elvinni a találkozót - ezt az egyre hízó gyermeket - jó messzire. Talán azért is, mert jól esne tényleg szusszanni egyet vidéken, nyugalomban, csendben, új barátokat szerezni, öreg cimborákkal újra leülni úgy, mint régen. 

Nosztalgiázzunk és pihenjünk. Irány Perkupa és a Fenyő vendégház.


Nagyobb térképre váltás

Alig pár ház, erdő, friss levegő és csend, remek kis helyszín, jó kis túra autósnak-motorosnak egyaránt. Szombat reggeltől vasárnapig.

Nem hajtunk fel szponzort, nem bérelünk repteret vagy puccos placcot, nem üvölt a bunkó zene és nincs a programon gumifüstölés, csöccsel szélvédőmosás, sőt, tombola sem. Illetve program sincs. Aki volt már Belsőség-találkozón, az tudja, hogy jól megvoltunk eddig is nélküle.

Ellenben hozott anyagból sütünk valami eszméletlen finomat tárcsán és tűzön, focizunk egy jót az udvaron, vagy csak leülünk egy hideg sörrel Forma-1-et nézni és zenélni egyet.

Nincsenek megkötések, csak arra kell figyelnünk, hogy mindenkinek legyen helye ha netán ott alszik. Egy ágy 2500 Ft/fő/éjszaka plusz az idegenforgalmi adó (tán 250 forint), de opcionális lehetőségből rengeteg akad, szállásadóink flexibilis és kedves emberek. A parkolás megoldott, a szórakozás garantált.

Egy hétvége a városon kívül. Nem árt az szerintünk senkinek. Mindenki azt hoz, akit akar, azzal érkezik, amivel akar, csak egyet ne felejtsen otthon: a jókedvét. Mi ott leszünk.