Köpéssel hívta ki ellenfelét

2011.09.15. 13:40
93 hozzászólásBiff izomból aludt és feszülten ébredt, hirtelen, mint egy áram alá helyezett Terminátor. A fecske bágyadtan lóg rajta, a reggeli merevedés elmaradt, ma nincs ilyesmire idő, harcba indul. Hidegvérrel lapozza át a napi tuning-magazint, miközben jelentős súlyfeleslegtől szabadul meg, minden deka számít…

(Végén a vitamin.)


Kemény nap lesz a mai is, nagyon kemény, annyira kemény, hogy csak a feladatra koncentrálva észre sem veszi, hogy ugyanabban az izzadt alsógatyában gyurmázik, amelyben aludt, mellbimbója fölött megfeszül a kínai írásjel „Cukorrépa eladó” – hirdeti a felirat melyet Dirk, a tetoválóművész másolt le Csin Si Huang-ti sírhelyénél, amikor befizetett a kínai társasra.

Biff iszonyatos szériákat nyom, meredten egy pontra figyel közben, tekintete lyukat nyom a plafonba, pedig az C35/45-ös feszített vasbeton. A háttérben halkan megremeg a Logitech G25. Biff – csak a formalitás kedvéért – üt egyet-kettőt a levegőbe, a szemközti tükörben látja: ma is jól áll neki az ütés. A külsőségek sokat számítanak, - szerencsére Biff betéve tudja, mitől kemény valaki a Véres játékot pedig százszor látta – bemutat egy Chong Li-féle mellizom-ugráltatást (Bolo Yeung nagy példaképe neki).

Vágókép: Biff trófeái alatt üldögél szüleivel. A családi fészektől való elszakadást, az utcán eltöltött kemény éveket és a magányos harcos-mivoltát világosan demonstrálja a saját anyja érintés-ellenességével, pláne, amikor a Wii kontrollerét morzsolgatva éppen Mike Tysont üti ki a képernyőn.

Snitt. Biff, mint az összes igazán kemény hős, lelke mélyén tele van érzelmekkel, az előbb még olyannyira ciki simogatás felidézte benne az emlékeket: van anyja. Homlokukat összeérintve, mentális úton tudatja vele: lehet, hogy ma nem jön haza, de ha igen, akkor az esti rántottába csípős kolbászt kér, nem sápadt virslit. Érezzük át a helyzet komolyságát, halálra indul. A szülők csak halkan felsóhajtanak: végre, annyi év után szabad a kéró…

Biff – a teljesen spontán módon a ház előtti üres utcán keresztben parkoló – gép színváltó fényezésébe még gyorsan belekarcol párezer porszemet, tudja, hogy tökéletes a verda, előrelátóan már egy nappal korábban felpolírozta. Aztán beugrik és a kéziféket kiengedve üresből rajtol, diszkrét 0,6-os lambdával kilőve.

Forog a kerék, Biff végre újra ott lehet az utcán, ahol felnőtt, ahol első harci sebeit szerezte, ahol késvillanások vágják szét a lőporfüstöt és nincs kegyelem. Felismerik, a környék igazságosztója ő, be is int a haveroknak, érezzék a törődést. Téglafalak, ritmus, Biff tudja, hogyan kell fogni a kormányt ha nőstények vannak a közelben. Az Apollo előtt észreveszi Rachelt, a volt csaját, akit legnagyobb riválisa csábított el tőle. Rég volt, de azért megfenyegeti, ma minden eldől, dicsőség vagy halál…

Vágókép: Bevillan egy rosszarcú, kopasz férfi, nem tudjuk, ki ő, de mivel közvetlenül utána Biffet egy kereszt előtt látjuk, így valószínűsíthető, hogy az audiorendszer építője lehet, hozzá imádkozik most, bambán eltátott szájából szavak törnének elő, de a pillanat spiritualitása olyan erős, hogy senki nem szól semmit.

Biff megérkezett, teljesen szabályosan leparkolva, sietős léptekkel, diszkrét suhogás közepette vonul végig a grundon, a JDCS-blog találkozót tart éppen. Mindenkit ismer és őt is mindenki ismeri, egy-egy Maradona-kimutatással és de Niro-féle szemmeltartással jelzi: figyel, lát és ott van mindig. Felkészült. Még arra is van ereje, hogy kezet adjon Albertnek, aki Civicjére dőlve vitatja meg a feliciás Alojzzal a legújabb, szívócsőbe tekerhető Dragon-tuning spirál előnyeit…

Lassan gyűlnek a többiek, a feszültség szinte tapintható, hiszen bármelyik pillanatban jöhet Sramek bácsi, az őr és kizavarhatja az egész bagázst a telepről. Feltűnik calibrás Tomi a neonzöld sztrítfájterrel, közben Pepa – aki két nap alatt lett 47. szintű mágus a World of Warcraftban  - bemutatja, mit tud a lambóajtós, airride-os 206. Döbbenet, könnyek csillognak a nézők szemében, de lélekben mindenki Az összecsapást várja már. Biff készen áll.

Vágókép: spanok (mindegyik többszörösen büntetett szabadságharcos), bezárt büfé, de Biff ennek ellenére bevisz egy kis fehérjét a szervezetbe, alufóliás csirke és némi lőpor. Gyűlnek a tagok, hanghullámok hátán érkezik Jeff a 106-ossal, a króm M3-as tükrökkel tökéletes összhangban áll a 4000 wattos mélynyomó rácsa, hiába, Jeff mindig is érezte a stílust. Aztán hirtelen ismerős ritmusokat hallani. Biff tekintete magmává változtatja a kőzetet is, amikor ősellenségére pillant.

Nagyfej.

A mindenkori gonosz, a kegyetlenül eltaposó kolosszus és Kisfej, az alvezére, érkeznek meg, a (talán) 405-ös Peugeot kék kormányáról csendben a földre omolnak az utoljára elütött nyugdíjas-villanyszékes néni (özv. Kobucerné, Sima u.5) belei, a kocsiban Nagyfej kedvenc zenéje szól 14 ezer watton: gyermekek halálsikolyai nazghul-üvöltéssel keverve. Hirtelen beborul, a gonosz köztünk jár.

Nagyfej lassan végigvonul a megalázottak sora mellett, félelemmel vegyes áhítattal néznek rá vissza a többiek, de Biff egy sirályszar-jellegű köpéssel köszönti. Mellette Pál, a hűséges operatőr, aki dokumentarista jelleggel minden mozdulatát rögzíti autofókusszal, HD-ben. A kihívás megtörtént, Nagyfejnek pedig – az utca íratlan szabályai értelmében – el kell fogadnia azt. Legalábbis Snoop Doggék így csinálták 94-ben Long Beachen.

Vágás: Nagyfej vonul, mellett a két ügyeletes spiné (az egyik a húga, a másik az unokatestvére, akik nem is tudják, mit keresnek itt, a műkörmöshöz indultak), a gyerekek, akik még nem érzik a belőle áradó gonoszt, odafutnak és autogramot kérnek. Nagyfej nem jön zavarba, oda sem figyelve kanyarítja oda a Nike-pipát, az egyetlen írásjelet, amit ismer.

Tudja jól, hogy amikor Biff közelébe ér, valami történni fog, ugrásra készen, mégis lazán, bálnányi beleiből sugárzó magabiztossággal lépdel háremével. Már éppen elfordítaná fejét, amikor Biff középső felemelt ujjával nyomatékosítja a kihívást. Nagyfej rámozdul, orruk szinte összeér és ez a beállás napnál is világosabban érteti meg velünk, miről kapta nevét a főgonosz.

Lepényképe minden sejtjével pusztító támadásba lendül, hullámot vet tarkóján a bőr, arcának forrósága perzseli Biff bőrét, de ő állja a pillantást és a mindent eldöntő csata nagylátószögben zajlik. Ezt látniuk kell, Rocky 2 meets Carstyling legalja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.