Tényleg ez kell a sebességhez?

2014.03.10. 17:10
22 hozzászólás

A szerkesztőség alapvetően két táborra oszlik, ha a látványra kihegyezett autós filmekről van szó. Az egyik oldal megnézni sem hajlandó az ilyeneket, míg a többiek, egy szűk kisebbség amolyan vizuális limonádénak tekinti ezeket a műveket, és ők hajlanak a bűnös élvezetekre. Ízlésről vitatkozni felesleges, de tény, hogy a legtöbb autósmozi csak amolyan élőszereplős rajzfilm, valódi dráma, és rendes történet csak néhány üdítő kivételben van.

Most azonban itt a Need For Speed, és bár a bemutató alapján ebben is lesz utólag odarakott pixel dögivel, a főszereplő, Aaron Paul, ad némi okot a bizakodásra. A Braking Bad suttyó drogdílere után most egy autószerelőt alakít, aki esténként illegális versenyeken vesz részt, de egy alkalommal bemártják, és két évet ül valamiért, amit el sem követet. A szabadulás után természetesen csak a bosszú jár a fejében, és erre egy rettegett versenyen való részvételnél nem is kell jobb apropó.

0001-NFS-D021-12737rv2

Igen, a történet a szokásos klisék egy újabb permutációja, de ettől még lehet szórakoztató a végkifejlet, hiszen a járműpark a BMW 3.0 CSI-től a Lamborghini Sesto Elementóig tart. Hogy beáll-e azon filmek sorába, ahol a kitámasztott gázpedál mindent megold, vagy kapunk valami komolyabb film-élményt is, azt a holnapi vetítésen megtudjuk. Ez a néhány másodperc viszont egész izgalmasan lett összevágva: