Nem vicces, ha beborít a festék

2015.06.25. 14:59
27 hozzászólás

Azt, hogy a festéket szállító útkarbantartó teherautó egy MAZ, csak a videó leírásából tudom, hogy a hátulról belerohanó másik egy Kamaz, azt magamtól is megfejtettem, pedig nem nagyon emlékeztet eredeti formájára. A két teherautó márkából kiderült, megint az oroszok. Nem mint ha ez bármit jelentene, festékes vödörrel megrakott autót törtek már a világ több pontján. Az eredmény, ahogy azt Csodabogár mondta a Kelly hőseiben, mikor a festékes lövedékek alkalmazásának előnyeiről beszélt: mi színes ábrákat kapunk, az ellenség meg a frászt. Annyi különbséggel, hogy ilyen balesetek látványától nem az ellenség kap frászt, hanem mindenki, különösen a segítők.

Mert persze, ha nincs nagy baj, az ember akár jót is röhöghet a látványon, de ha csak több tíz liter diszperzit borul is valaki nyakába, az sem valami egészséges, különösen nem, ha esetleg nyílt sebet is okozott az ütközés. De a Kamaz sofőrje szerintem valami durva oldószeres cuccot kaphatott az arcába, útfestéshez ilyesmiket szoktak használni. Ennyi folyékony festékből kivakarni valakit komoly feladat lehet, de ráadásul emberünkre jó eséllyel rá is fog kötni a sárga trutymó, a fülke vagy egy méterrel hátrébb csúszott az alvázon és bő fél méternyit zsugorodott, a sofőr beszorult a műszerfal és az ülése közé. sargasag.jpg

A leírás szerint nem lett semmi baja (ezt a képek alapján nagyon nehezemre esik elhinni), de innen csak a tűzoltók és komoly feszítő-vágó felszerelés segítségével, nem kevés idő elteltével szabadulhat. Ha tényleg megúszta komoly sérülés nélkül, örülhet, hogy a figyelmetlensége miatt pár napig esetleg hétig az ismerősei mind azzal húzzák majd, hogy micsoda színes egyéniség, és hogy mindig is tudták róla, hogy irigy típus.