Mohó Hiéna 2015: Száguldó Cirkusz

2015.12.22. 07:37 Módosítva: 2015.12.23. 20:47
84 hozzászólás

Minden valamirevaló F1-őrült könyvespolcának kötelező tartozéka a Száguldó Cirkusz könyv, amit most könnyedén megnyerhetsz. FIGYELEM - eredményhirdetés a poszt végén!

Simon István 2000 óta írja a Száguldó Cirkusz könyveket, még a válság sem tudta elsöpörni a sorozatot. Igaz, akadt némi elszámolási vita a korábbi kiadóval, amely az valahogy elfelejtett fizetni, így a Száguldó Cirkusz 2015-2016 könyv magánkiadásban jelent meg, és ami még szokatlanabb: könyvesboltban nem kapható. Manapság ez így megy, és a Totalcar képregényéhez hasonlóan a legfrissebb Száguldó Cirkusz könyv is csak a neten megrendelhető, az ő saját weboldalán. Úgyhogy nem árt kapkodni, hogy megérkezzen a fa alá, kivéve, ha nem te nyered meg azt a példányt, amit a szerző maga nyomott a kezembe.

SzC05

Gondolkodtam, hogy milyen rafinált F1-es rejtvényt kelljen megoldani ahhoz, hogy hazavihesd a szép kiállású könyvet, amit garantált Simon-minőségű szövegek töltenek meg, szép tördeléssel, kiváló nyomdai minőségben. Van benne interjú a világbajnokkal, a 19 futam részletes beszámolója háttérinfókkal, satöbbi, satöbbi.

Aztán máshogy döntöttem. Elvégre az F1-ben minden gramm számít, hát itt is.

A könyvet az nyeri tehát, aki a legpontosabban megtippeli, hogy hány grammos a Száguldó Cirkusz 2015-2016 évkönyv. Akinek sok van a polcán a korábbi évekből, megméricskélheti őket, megsaccolhatja, hogy most hány grammos papírra készülhetett, figyelembe veheti, hogy az idén több futam volt, mint korábban, és van egy fejezet a Hungaroring 30 éves történetéről is, további grammokkal súlyosbítva a kötetet. (Itt olyanok mesélik el a hungaroringi sztorijaikat, mint Jos Verstappen, Damon Hill, Martin Brundle, Christian Danner és Baumgartner Zsolt.)

A játék feltételei:

- a tippeket grammban kérem bekommentelni. Nem tonnában, kilóban, dekában, unciában, karátban, fontban, latban, és valahány idióta mértékegység a világon;

- mindenki csak egyszer tippelhet. Aki többször nekifut, egyetlen tippjét sem veszem figyelembe;

- a könyvet megmérem egy Well típusú konyhamérlegen, az a szám számít, amit e mérleg kijelzője mutatott – nem a hiteles mérés a lényeg, hanem a játék. Az nyer, aki az ehhez az értékhez a legközelebbi tippet leadja. Ha véletlenül két egyformán közeli tipp lenne (tegyük fel, hogy a könyv 5000 gramm, és van egy 4980 és egy 5020-as tippünk), akkor azé a győzelem, aki előbb leadta a tippjét. Ebből az is következik, hogy azt a számot, amit előtted már valaki bekommentelt, nem érdemes újra beírni, mert nem fogjuk kettévágni a könyvet a Magyar Nagydíjnál.

- a kommenteléshez be kell lépni Indapasszal. Ha nyertél, megpróbálunk utolérni a regisztrációs emaileden.

- a tippeket 2015. december 22. éjfélig várjuk magyar téli időszámítás szerint, a később érkezőket nem vesszük figyelembe. Eredményhirdetés szerdán.

Jó játékot, valaki a végén gazdagabb lesz egy jó könyvvel, aki be tud jönni érte a szerkesztőségbe, annak bekerülhet a karácsonyfája alá, vidékre valószínűleg már nem ér oda a posta, de a könyv így is érték.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> UPDATE - Végeredmény:

Íme, mit mutatott a mérlegen a legfrissebb Száguldó Cirkusz:

Vagyis a győztes rbalint88, aki az értéket 4 gramm pontossággal közelítette meg (888 g). Mellesleg az utolsó érvényes, időben leadott tipp is az övé, valószínűleg nem akarta túl korán kijátszani a kártyáit. Közel járt még Leadfoot (885 g), KawaBazsy (900 g) és Digó (901 g). Gratulálunk a nyertesnek!

szolg közl: rbalint88, üzentem a Blog.hu-s felületen keresztül, nézd meg a mailedet, ha nem jött semmi, írj mailt. A képemre, majd az "Üzenek neki" gombra kattintva tudod megtenni ezt.

Az idei karácsonyi hiénákat – köztük a még futó és a már lezárt feladványokat  itt találod egy helyre gyűjtve.