Felháborodott az amerikai férfi, mert késik a sorsjegyen nyert Corvette-je

2021.01.21. 15:21
0 hozzászólás

Még tavaly decemberben ütötte meg a jackpotot egy Dennis Kahler nevezetű fickó a georgiai lottón azzal, hogy kaparós sorsjegyén a játék és a saját számai között egyezést talált; a számok alatt Corvette-piktogram volt látható.

A mindössze 5 dollárba kerülő Corvette-sorsjegyen ez jelentette a főnyereményt, azaz egy vadonatúj C8-at, plusz 250 ezer dollárt. Nincs apró betűs rész, Dennis tényleg nyert a semmiből közel 75 millió forintnak megfelelő összeget (mínusz adók), illetve egy középmotoros sportautót, ami csak az övé, sőt ő választhatta ki, hogy milyet, milyen felszereltséggel szeretne. Az egyetlen kikötés, hogy a kiszemelt C8 nem kerülhet többe 107 ezer dollárnál (kb. 32 millió forint), de mivel ebbe a keretbe már egy majdnem fullos kivitel is simán belefér, ez nem szabott különösebb gátat.

Dennis ezek után összekonfigurálta álmai modelljét, aminek ára végül 80 465 dollárnál állt meg. Ezzel bőven nem merítette ki a rendelkezésre álló keretet, de valószínűleg nem véletlen, mivel a keret és az ár közti különbséggel a lottózónak meg kell toldania a 250 ezer dolláros pénznyereményt - jelen esetben ez plusz 27 ezer dollár, azaz 8 millió forint. Terv szerint ekkor jött volna az, hogy az összeállított autó rendelését leadják az egyik helyi kereskedésnek, ahol rövid időn belül leszállítják az autót.

Screen-Shot-2021-01-17-at-7.19.32-PM-e1610933394163.png

A probléma csak az, hogy a kereskedések nem igazán vettek fel rendelést, ugyanis annyira népszerű Amerikában a modell, hogy ez évre már szinte az összes C8 előjegyzés betelt. Végül aztán találtak egy szalont, akik leszállították volna a nyereményautót, azonban a 80 ezer dolláros alapáron túl plusz 10 ezer dollár közvetítői díjat is követeltek, ami Dennisnek már nem fért bele. Állítása szerint korábban dolgozott autókereskedés értékesítési osztályán, és tudja, hogy mennek a dolgok, ezért nem hajlandó egy centet sem fizetni az alapáron felül.

Hosszas keresés után Dennis talált egy másik kereskedést, ahol felár nélkül, még idénre felvették a rendelését, de csak harmadik negyedévre. Emiatt viszont pontos dátum még mindig nincs, hogy mikor kapja kézhez Corvette-jét.

Az irigylésre méltó problémákkal rendelkező férfi egy hete Facebook bejegyzésben is megemlítette mennyire felháborító, hogy még decemberben kiváltotta a szelvényét, de azóta sem kapta meg a nyereményautót - a 250 ezer dollárt egyébként időközben igen. Így, hogy hangot adott a történetnek azt reméli, hogy sorban fognak állni a kereskedések a kegyeiért, de vész esetén jogi útra fogja terelni az ügyet. 

Forrás: Corvette Forum