Pályán király, máshol hitvány

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2021.02.21. 10:48
13 hozzászólás

Minijeti a hegyről - Suzuki Swift

72257

Városi használat során számomra elegendő volt a motorteljesítménye, a beépített lágyhibriddel, ha kell szedi a lábát, ha viszont nem sietsz, fogyasztásban szépen meg tudja hálálni. Autópályán nyugodtan számolhatsz azzal, hogy 120 felett már dolgozni fog, legalábbis az 1.2-es szívómotor 5. sebességben már bőven 3000 felett pörög, és hát szomjas is lesz... Már ha annak lehet nevezni pályán az 5.7-5-2-es fogyasztást 130nál.

Mi? Ja, hogy hibrid? Ja hát azt felejtsd el. Annyit takar a lágy hibrid, hogy amikor gyorsítasz, belehajt a motorba, és evégett "kevesebb" üzemanyagot fogyaszt. Hidd el, nem fog. Csupán annyit érzel helyette, hogy... hogy mondjam, laikusként... ha van az akksiban töltés (erre még kitérek) akkor jobban húz gyorsításnál...

Winkler és mild hibrid

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Előre a XX. századba - Alfa Romeo 164

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Pár éve igazi "bácsiautóként" került elő egy garázsból, ahonnan csak a nyári hónapokban merészkedett ki vele nagyritkán a tulajdonosa, ennek megfelelően nem a korának és típusának megfelelő állapotban volt. Kiváló alap, eltenni, néha gurulni vele, miközben az ember sorra fogyasztja a mai műanyagautókat. Előzménye annyi, hogy a többi, mára kultikus Alfa (főképp 75-ös) mellett 164-esem is volt már kettő nagyjából a maga idejében, természetesen akkor még nagyon más elvárásokkal és dinamikával éltem az autós életemet.

Szerény gépállat - Skoda Fabia

35087

Első autónk egy fapados suzuki swift gl volt aztán azt lecseréltük egy skoda fabia capriccio fantázianevű 1,2 l-es szintén háromhengeres modellre. A két autót így jellemezném: ég és föld persze a skoda javára. Aztán újabb két év után váltottunk erre a már négyhengeres modellre. Eleinte vitatkoztam a feleségemmel, hogy miért is kell nekünk egy jó autót lecserélnünk egy másikra de ez az aggodalmam a szalonból hazavezető úton elillant. Megint ég és föld. Végre négy henger próbál úgy kiszolgálni, ahogyan azt mi szeretnénk. És nem is akárhogyan. Ez a 101 paci tud meglepetéseket okozni hasonló kariberű autóstársaimnak.

Papp Tibi 10 éve próbált hasonlót

Pályán király, máshol hitvány - Honda Civic

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Valami olyan autót akartam, ami fiatalos, vannak benne extrák, nem eszik sokat, de azért megy is. Honda előtt egy fatertól örökölt w210 es 1997 es E mercim volt(mai napig meg lenne ha nem lenne az a kurva rozsda). Na, ennek a ufo minden szempontból megfelelt. alap extrák: tempomat, ülés magasság, kormány állítás, esőszenzor, fűthető, állítható és behajtható tükrök. Szóval megnéztem egy párat és ez lett a kiszemelt, megvolt a próbakör és el is vittük. Kereskedőtől sajnos, aki látta rajtam hogy első autóvásárlásom és át is kúrt ahogy lehetett, de erre még kitérek.

Pista megnézte, mit tud ebből a Type-R

Különvélemény - Renault Espace

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A 3 gyermekem miatt mindenképpen olyat autót kerestem, amiben a középső üléssorban külön-külön ülésben ülhetnek (ahol nincs kardánalagút, nincs a középen ülőnek „dombormű”). Az előd Espace is ilyen volt, ezt szoktuk meg.

Szóba kerültek még: S-max, Galaxy, Sharan, Alhambra, kizárólag a benzines változatokban. Mindet próbáltam, de az Espace formája és a 225 LE rabja lettem.

Vályi Pista és a családi egyterű

Korábbi merítések a Totalcaron

Jaguar - mert megérdemlem...
Legyen minimum 6 hengeres, csakis benzines, hátsókerék hajtású, és minimum 5 m hosszú. Nem árt egy kis bőr és valódi fa a beltérben.
Heti merítés
Volvo S80 V8, Peugeot 206, Giulietta, Megane és egy Dacia Spring is található az eheti válogatásunkban.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.