Voltetorve.hu - kényelmes vásárlás-előkészítés, most féláron

Hirdetés
2009.10.01. 17:42
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Mindenki maga is elmehet a biztosítókhoz, hogy előzetes kockázatelbírálást vagy kárelőzményt kérjen a kiszemelt gépjárműre. És nem kétséges, hogy ez a feladat hamar túlnőhet egy átlagember türelmén és ráfordítható idején.

Több ügyfelünk is hangot adott örömének, mennyi időt és energiát spóroltunk neki, mert a megvásárolandó autó tulajdonosának nem lett volna több hete várni, hogy személyesen utánajárjon a nagy kérdésnek: volt-e törve? Olyan is előfordult, hogy ügyfelünk a voltetorve.hu–val több száz kilométeres utazástól kímélte meg magát, mert kiderült, hogy az eladásra kínált autókat nem biztosítanák.

Nem csak a vásárlást, de az eladást is megkönnyítheti a voltetorve.hu tanúsítványa, így használtautó-kereskedők is igénybe veszik szolgáltatásunkat, a tanúsítvány ugyanis kinyomtatva jól mutat az autók szélvédőjén. Összességében elmondható, hogy csak pozitív véleményt kaptunk, még olyanoktól is, akik nem vették még igénybe a szolgáltatásunkat.

A szolgáltatás elindulása óta egyre több a látogató a weboldalon, ennek arányában mind többen veszik igénybe a szolgáltatást. Igény van rá, ezt a szeptemberi 0 Ft-os akciónk be is bizonyította. A szolgáltatás díja igazán szolid a megvásárolandó jármű értékéhez képest, különösen, ha mellévesszük a személyes utánajárás minden nehézségét.

Jelenlegi célunk a szolgáltatás ismertebbé tétele, szeretnénk az emberekben tudatosítani, hogy van egy ilyen lehetőség, amellyel megelőzhető sok kellemetlenség.

A Soron Magyarország Alkusz Kft. a voltetorve.hu szolgáltatás-előkészítését 2005. januárjában kezdte. Az előkészítés főleg arról szólt, hogy a szolgáltatás milyen formában egyeztethető össze az adatvédelmi törvénnyel. Hasonló megfontolásból kellett megfelelni a biztosítókról és a biztosítási közvetítőkről szóló törvénynek is.

Emiatt tárgyalásokat folytattunk a biztosítási szakma számos prominensével, a MABISZ-tól Trunkó Barnabással, a az egész biztosítási tevékenységet felügyelő PSZÁF-től Asztalos Lászlóval, és néhány biztosító jogászaival. Az adatvédelem tekintetében kikértük Péterfalvi Attila, akkori adatvédelmi ombudsman véleményét is. Az egyeztetések és tárgyalások rengeteg időt emésztettek fel, de megérte. A felügyeleti szervek és az adatvédelmi biztos is elismerte a szolgáltatás jogosságát, és elvi támogatásukat adták hozzá, elismerték jogszerű működését is.

Így a 2008. év végére sikerült a voltetorve.hu szolgáltatást, és a hozzá kapcsolódó weboldalt végleges formában elkészíteni.

Munkánk során többször találkoztunk azzal a problémával, amikor egy, már megvásárolt, használt gépjárműre szerettünk volna az ügyfeleinknek casco biztosítást kötni, de azt a biztosító elutasította. Az elutasítások oka gyakran az volt, hogy már történt a járműre kárkifizetés, azaz volt törve. Erről a tényről azonban az új tulajdonos nem tudott, és futhatott a pénze után.

Ezek az esetek indították el a szolgáltatás megtervezését, és a jogi, technikai feltételek megalkotását.

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.